øjenbryn
Skønhed

Sådan får du perfekte øjenbryn

Af Mette Munch og Louise Wethke Buch 25. september 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du i tvivl om, hvordan du skaber de perfekte øjenbryn? Bliv klogere med denne step-by-step guide til flotte bryn, og få tips til, hvordan du hurtigt kan forme dem, hvis tiden er lidt knap.

Uanset om du har god tid foran spejlet, eller om du mangler en hurtig løsning til festen i aften, får du her tips til, hvordan du får de smukkeste øjenbryn.

1) Retning af øjenbryn

Det gør lidt nas, men der er ingen vej udenom – brynene skal rettes til med en pincet. Øjenbrynene må gerne være naturligt brede, så pas på med at plukke for mange hår af. Find nemt formen på dine bryn ved at lægge en blyant eller en pensel lodret foran dit ansigt, så den rammer både næsefløj og den inderste øjenkrog og til sidst øjenbrynet. Lige dér hvor penslen rammer brynbenet, skal dit øjenbryn starte. For at finde ud af, hvor dit øjenbryn skal slutte, følger du samme fremgangsmåde: Læg penslen foran ansigtet, så den rammer næsefløjen, men denne gang skal den flugte med den yderste øjenkrog og til sidst ramme øjenbrynet. Dér skal dit øjenbryn slutte. Gør det samme ved det andet øjenbryn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brynets optimale form er som en mågevinge, så det højeste punkt bliver en anelse længere ude mod enden end ved midten af øjet.

Du må ikke fjerne hår over dine bryn. Øjenbrynene plukkes altid nedefra, og du skal kun plukke hår, der falder uden for den naturlige form – altså de små afstikkere under øjet.

Tip: Det er en god idé at få en professionel til at forme dine bryn den første gang, så du er sikker på, du får den helt rigtige form, der passer til dig. Det kan for eksempel være en frisør eller en makeupartist. Spørg dem, om de ikke vil forklare dig, hvordan de gør, så du selv kan gøre det fremover.

Læs også: Det nemmeste trick til perfekte øjenbryn

2) Farvning af øjenbryn

Tegn øjenbrynet op for at fremhæve den form, du vil have. Farvning af bryn behøver ikke tage vildt lang tid. Vælg en øjenskygge for det mest naturlige look, og brug en pensel med en skarp, skrå kant.

Det er vigtigt, at du bruger en brun farve, der er mere grålig end den er rødlig, ellers ser det kunstigt ud. Vælg en mat øjenskygge, der passer godt til dig, og som ikke er for mørk. Spørg gerne ekspedienten om råd, når du skal finde den helt rigtige øjenbrynsfarve til dig.
Ellers er denne guide et godt udgangspunkt, hvis du selv skal finde den rigtige farve:

øjenbryn

Tip: Drys overskydende øjenskygge af penslen ved at duppe den blødt på din håndryg, så farven ikke klumper på dine bryn. Brug spidsen af den skrå pensel til at markere øjenbrynets form i toppen og i starten, arbejd dig ud mod enden, og blend det ud til sidst, så hele dit bryn får en jævn farve. Når du har farvet hele brynet, kan du tage din pegefinger og blende det sidste stykke i enden lidt ud, så brynet ikke ender brat, men får en naturlig ”uendelig” slutning.

3) Friser øjenbrynene

Hvis dine øjenbrynshår er lidt lange og buskede, kan det være en god idé at sikre sig, at de sidder godt hele dagen og ikke bliver blæst rundt med vinden. Få den form, du vil have, ved at rede øjenbrynene med en lille børste beregnet til øjenbryn. Er dine bryn helt pjuskede og sætter sig, hvor de selv vil, kan du samle dem med en øjenbrynsgel, der gør hårene en smule stive, så de sidder, hvor de skal. Er der steder med mindre hår, kan du rede dine hår den vej med din gel og få et mere fyldigt look over det hele.

Tip: Du kan enten bruge en gennemsigtig øjenbrynsgel, eller du kan bruge en med lidt farve for at give øjenbrynene lidt ekstra definition.

Læs også: Få øjenbryn som Cara Delevingne

4) Fremhæv dine øjenbryn

Når du er helt færdig og har fået smukke øjenbryn, kan du fremhæve dem og dine øjnes naturlige form ved at lægge en highlighter lige under brynet, hvor dit brynben starter. Brug en lys creme eller øjenskygge lige under øjenbrynet og fremhæv det område, hvor buen på dit øjenbryn starter.

Tip: Hvis du skal til fest, og du i forvejen har lagt øjenskygge, kan du vælge en lys highlighter med lidt perlemor eller shine i. Det ser super fint ud og giver dine øjne og dine bryn kant. Til hverdag kan du bruge en mat, beige farve, der giver en ensartet, lys effekt under øjenbrynet.

5) Den hurtige løsning

Har du ikke tid til at stå og måle med din pensel eller købe en masse produkter, inden festen i aften? Du kan sagtens få fine bryn, uden du behøver bruge timer på det.

  • Nøjes med at plukke de hår, der sidder langt nede under brynet - helt uden for dit bryns naturlige form. Hvis dine bryn gror sammen, og du har små hår mellem øjnene, kan du fjerne dem i midten. Pluk endelig ikke noget i enden af brynet, og hellere fjern for lidt end for meget! Brede, buskede bryn er super hotte lige nu!
  • Hvis du har en brun øjenbrynsblyant eller en mat, brun øjenskygge, kan du med lette strøg med en pensel forme dine øjenbryn. Sørg for at fokusere på de steder, hvor der er lidt mere bart for at sikre dig, at dine bryn bliver ensartede.
  • Brug pegefingeren til lige at rette hårene, så de sidder godt.
  • Hvis du har en lys øjenskygge eller highligter, kan du bruge din pegefinger til forsigtigt at duppe lidt under brynet der, hvor brynet buer. Ellers kan du sagtens undvære highlighteren og nøjes med at optegne dine bryn.

Læs også: Få perfekte bryn

I galleriet kan du få tips til, hvordan du skaber øjenbryn som stjernerne:

Brynsomstjernerne

Rita Ora har naturligt mørkt hår, og selv om hun har valgt at farve sit hår helt blond, har hun ladet sine øjenbryn være naturligt mørke. Hvis man, som Rita, har naturligt mørke bryn, kan det være nødvendigt at fylde dem lidt ud. Mørke hår er tit meget kraftige, men ikke altid helt tætte. Find et øjenbryns-kit i dine farver og tegn forsigtigt ovenpå dit bryn, så du fylder hullerne, der måtte være, ud.
De fleste drømmer om bryn som Lucy Hale. Mørke, tætte og vildt flotte! Hvis du er så heldig at være udstyret med sådan nogle flotte bryn fra naturens side, behøver du faktisk ikke at gøre meget ved dem. Du kan eventuelt købe lidt bryn-gel, så du er sikker på, at de sidder, som de skal, hele dagen.
Lily Collins er udstyret med vaskeægte statement-bryn – næsten som Cara. De er store og upolerede lige som modebilledet dikterer det for tiden. Hvis du er så heldig at have samme slags bryn, skal du være meget forsigtig med at plukke. Lad dem endelig være naturlige og buskede!
Smukke Gigi er blond fra naturen side, og hendes bryn er derfor også ret lyse. Selv om brynene er lidt lyse, så rammer de dog stadig Gigis ansigt ind. Du kan med fordel finde dig en helt lysebrun øjenbrynsfarve, som kan forme dine bryn lidt, hvis du synes, de forsvinder lidt fra ansigtet.
Taylot Swift gør ikke så meget for at markere sine bryn, og hun er beviset på, at man sagtens kan have lyst hår og lyse bryn og ikke gøre alverden ud af dem, selv om alle snakker om de mørke, naturlige bryn.

MestLæste