Indlever dit gamle tøj og modtag gavekort til kæmpe modeplatform
mode

Indlever dit gamle tøj og modtag gavekort til kæmpe modesite

Af Josephine Sjelhøj 5. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kunne du tænke dig at modtage et gavekort til en af de største modesites i Danmark, samtidig med at du hjælper med at gøre verden til et mere bæredygtigt sted? Så skal du læse med her.

Er du også stor fan af at gå på genbrugsjagt? Et stort modesite har netop lanceret en helt ny måde at købe genbrugt tøj på, så det bliver endnu nemmere at give sit tøj nyt liv.

Sidste år lancerede Zalando deres secondhand kategori Pre-owned i flere lande, og den bæredygtige kategori er blevet så populær, at den nu endelig er kommet til Danmark.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Målet med Pre-owned er at forlænge tøjs levetid, så man undgår en masse tøjspild, der er med til at ødelægge kloden. Samtidig giver det alle tøjelskere muligheden for at gå på jagt efter spændende garderobeskatte, som helt sikkert har fortjent en masse ny kærlighed.

Ryd ud – og bliv belønnet for det

Den nye platform gør det muligt at indlevere det tøj, der fortjener et nyt hjem, til Zalando. Når man afleverer sit brugte tøj, får man et gavekort retur, som enten kan bruges hos det populære modesite eller doneres til velgørenhed.

LÆS OGSÅ: Spottet på Instagram: Sommerhat med et helt særligt twist

Zalando kvalitetssikrer tøjet, inden det sælges videre på deres online platform, så de sikrer sig, at det genbrugte tøj, man køber, er lige så godt som nyt – bare med lidt ekstra historie.

Læs meget mere om, hvordan Pre-owned fungerer lige her.

Stor efterspørgsel på genbrug

Vidste du, at der bliver produceret 92 millioner ton tøjaffald hvert eneste år? Det er netop derfor, at mange har valgt at gå genbrugsvejen, så man kan skabe en bedre og mere miljøvenlig fremtid.

Ved at købe genbrugt tøj er man nemlig med til at forlænge tøjets levetid, samtidig med at det på lang sigt reducerer spild og efterspørgsel på nyt tøj. Ved at vælge genbrugt tøj, er man derfor med til at tage et lille skridt i den rigtige retning.

LÆS OGSÅ: Populært modebrand åbner en online genbrugshop – og du er inviteret

Den større efterspørgsel på genbrug, fra især unge, har også haft en stor indflydelse på Zalandos beslutning om at oprette Pre-owned.

- Vi ved fra undersøgelser, at danske forbrugere kan lide at købe secondhand-mode, fordi det er billigere end at købe nyt tøj, men også fordi det er mere miljøvenligt​, fortæller Laura Coppen, der er chef for cirkularitet hos Zalando, i en pressemeddelelse.

Ikke det eneste brand

På grund af det stigende fokus på klimaforandringer har flere store modebrands valgt at gå i en mere bæredygtig retning.

Det populære brand NA-KD er også en af de modegiganter, der har tilsluttet sig rejsen mod en mere bæredygtig modebranche. Derfor har de oprettet NA-KD Circle, der, ligesom Pre-owned, handler om at aflevere det tøj, der har fortjent et længere liv hos en ny ejer.

Læs mere om

MestLæste