mode

Populært modebrand åbner en online genbrugshop – og du er inviteret

Af Tanja Hartmann 22. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Flere modebrands er efterhånden hoppet med på den klimavenlige vogn i kampen for en bæredygtig fremtid. Én af dem er NA-KD, der nu tager et skridt i en mere bæredygtig retning med et helt særligt initiativ, som du kan blive en del af.

NA-KD er på kort tid blevet en af verdens største modebrands, og med det følger et stort ansvar. Det er nemlig ikke helt omkostningsfrit for klimaet at producere tøj.

Derfor er NA-KD draget ud på en bæredygtighedsrejse, hvor de lige nu producerer 60% af deres nye items i bæredygtige materialer samt bruger en mere klimavenlig skibsfart. Nu tager de endnu et vigtigt skridt. De er nemlig klar med deres nye og bæredygtige initiativ, ’NA-KD Circle’, der skruer fuldt op for genbrug, og med dette initiativ bliver kunderne inviteret ind som en del af løsningen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I et interview med Vi Unge kalder NA-KDs CSR chef (Psst... CSR står for Corporate Social Responsibility), Anna Winde, deres nye tiltag for ”nøglen til en bæredygtig modebranche”, og hun håber på, at de kan inspirere andre store mærker til at gå samme vej.

- Lancering af 'NA-KD cirkel' er vores bidrag til at føre modeindustrien i en bæredygtig retning. Vi håber på en cirkulær industri, hvor vi kan forbruge mode på en ny og mere bæredygtig måde, og hvor der samtidig er plads til selvudfoldelse og mangfoldighed, fortæller hun.

Tøjet længe leve

Det populære tøjbrand vil give deres kollektioner længere levetid via genbrug, og her er kunderne en vigtig del af planen, fortæller Anna Winde.

Det vil fra den 22. april 2021 være muligt for dig, der har købt tøj hos NA-KD, at sælge det igen på deres hjemmeside under ’NA-KD Circle’. Alt, det kræver, er, at du logger ind på din NA-KD-konto, hvor du herefter kan sætte dine items til salg. Du kan finde siden lige her.

På den måde får tøjet et nyt liv hos en anden ejer, og samtidig bliver det muligt at få fat i unikke kollektioner, der ellers var udsolgt. Ikke nok med det vil du også modtage en lille bonus med rabatter til mærket, hvis du sælger dit NA-KD-tøj. NA-KD ønsker nemlig at vise deres kunder, at det kan betale sig med det bæredygtige valg.

- Vi ønsker at vise vores kunder, hvilken virkningen på klimaet ​​deres garderobeskabe har. Vi håber derfor, at vores kunder vil være med på denne rejse, så vi kan gøre modebranchen mere bæredygtig og cirkulær sammen, uddyber Anna Winde om initiativet.

LÆS OGSÅ: Stort modebrand indgår samarbejde med ’Game of Thrones’-stjerne

Forpligter sig til klimaet

Det nye tiltag er en del af en række ambitiøse bæredygtighedsmål, som NA-KD har forpligtet sig til. Anna Winde fortæller, at NA-KDs mål er at fremstille 100% af deres produkter med mere bæredygtige materialer inden 2025 og at reducere deres klimaaftryk med 50% inden 2030. Her er lanceringen af 'NA-KD Cirkel' et vigtigt skridt i den retning.

- Hos NA-KD tager vi klimaet alvorligt. Som en voksende virksomhed ved vi, at vi er nødt til at bevæge os mod nye initiativer for at nå vores bæredygtighedsmål. At gøre det muligt for vores kunder at forlænge levetiden på deres NA-KD-tøj ved at sælge det er nøglen til målet, fortæller hun.

For NA-KD er genbrug derfor den direkte vej til en bæredygtig fremtid, men det stopper ikke her. De vil nemlig fortsætte med at udforske cirkulære forretningsmodeller, der kan gave miljøet, fortæller Anna Winde.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan shopper du mere bæredygtigt

Læs mere om

MestLæste