Vi har fundet en masse skønheds-ord fra A til Å og lavet en mini-ordbog, så du kan blive lidt klogere på alle ordene!

Akne
Er en hudlidelse, som de fleste teenagere får i større eller mindre grad. Akne viser sig som bumser på huden - tit i ansigtet. Har du mange generende bumser, er det en super idé at gå til lægen, som helt sikkert kan hjælpe.

Læs også: Kampen mod bumser

Blush
[ Udtales "blåsj" ]
Kaldes også rouge eller »kindrødt« og er makeup, som børstes på kinderne, så du får fine, røde, friske kinder.

Concealer
[ Udtales "konsiler" ]
Makeup som bruges til at dække bumser eller røde områder i ansigtet.

D-vitamin
D-vitamin er vigtigt, og findes i æg, og især i alle de fede fisk sardiner, makrel, sild, ål, laks og hellefisk, og så får vi D-vitamin fra solen.

Eyeliner
En eyeliner bruges til at tegne øjet op med og lægges for det meste i øjets våde kant eller over øjenvipperne på øjenlåget, og er især god til at lave smokey eyes.

Læs også: En fin liner

Foundation
Flydende makeup som fås i mange nuancer, og som bruges til at give huden en jævn farve, dække ujævnheder eller give mere glød i ansigtet.

Globelinjen
Det er den fold, som dannes, hvor den øverste del af øjet runder indad, når øjet åbnes. Den kan være flot at fremhæve med øjenskygge.

Highlighter
Makeup, som tit fås på pen, og som bruges til at skjule mørke rander under øjnene. En highlighter dækker ikke, men spreder i stedet lyset.

In
Ordet in bruges om ting, der er moderne lige nu, så hvis du hører om et skønhedsprodukt eller en skønhedstendens, der er in, så er den superhot.

Læs også: Vi hjælper dig med ti skønheds-problemer

Jern
Glattejern, fladjern, krøllejern og så videre er redskaber, du kan bruge, når du skal style dit hår. De kan bruges til at glatte, krølle og meget mere.

Kôhl
[ Udtales "kol" ]
Er en øjenblyant, som bruges til at fremhæve øjet. En kôhl lægges tit på øjenlågets kant - lige over vipperne - eller på øjets våde kant.

Lotion
Lotion er engelsk for fugtighedscreme.

Manicure
Betyder skønhedspleje af hænder og negle. Neglene files i facon, huden blødgøres, og til sidst lakeres neglene.

Læs også: Lav fransk manicure

Nikkel
Metal som mange er allergiske for. Tjek derfor dine smykker og makeup, hvis du pludselig begynder at slå ud - de kan nemlig indeholde nikkel. Man kan købe mange rene produkter, og de fleste smykker er testet for nikkel.

Overlak
En overlak er en klar neglelak, du lægger oven på din farvede lak. På den måde holder din lak længere og bliver flottere at kigge på.

Parabener
Bruges som konserveringsmidler i skønhedsprodukter, for at de kan holde længere. Noget tyder dog på, at nogle parabener kan give allergi eller virke hormonforstyrrende. Derfor er det en god idé at tjekke, om skønhedsprodukterne er parbenefri, når du køber dem.

Pedicure
Betyder skønhedspleje af fødder og negle. Neglene files i facon, eventuel hård hud fjernes, huden blødgøres, og til sidst lakeres neglene.

Quinde
Quinde betyder egentlig bare kvinde, og vi er jo skønne og smukke, som dem vi er!

Rouge
Rouge er fransk for kindrødt, og betyder det samme som blush, der bare er det engelske udtryk.

Styler
Der finder mange forskellige stylere, der kan hjælpe dit hår til at sidde, lige som du ønsker. Stylere kan være glattejern, krøllejern, fladjern og så videre.

Læs også: Et stylingredskab - fem looks til håret

T-zonen
Betegner panden, næsen og hagen, som tit har tendens til at skinne.

UVA-stråler
Kommer typisk fra solen. UVA-stråler har lange bølgelængder, som trænger dybt ind i huden og øger risikoen for hudkræft. Derfor skal du altså huske solcreme, når du solbader.

Voks
Du kan både få voks til håret, så du kan sætte det på forskellige måder, og så kan du få voks til benene, som fjerner hårene, og det kan du bruge i stedet for at barbere ben.

X-tensions
Eller extensions, som det jo hedder, er ekstra hår, som du enten får syet ind i håret, eller som du selv kan påføre med clips, så du får ekstra langt eller tykkere hår.

Læs også: Sandt eller falsk om dig hår

YSL
YSL står for det eksklusive tøj og skønheds-mærke Yves Saint Laurent, der laver skønne produkter.

Zink
Er et vigtigt stof for os mennesker. Især vores hår, hud og negle er vilde med zink, så det er vigtigt, at vi får nok af det. Zink findes blandt andet i bønner, nødder, kød og fisk.

Æblekind
Når du smiler, fremhæves det runde stykke på kinden, som sidder lige ved dine kindben, og det kaldes »æblet«. Det er flot at fremhæve æblekinden med rouge.

Øjenvippetang
En tang, der bruges til at bue øjenvipperne med. Bruges, før mascaraen lægges.

Ånde
Hold dig ekstra skøn ved at have en god og frisk ånde. Læs her, hvordan du undgår dårlig ånde!

Læs også: 7 skønheds-huskeregler