Bliver du også lidt forvirret over alle de forskellige produkter, der findes, som man kan fugte sin hud med?

I artiklen her kan du få facts og viden om både creme og olie til ansigtet, og så kan du finde ud af, hvad der er bedst for netop din hudtype.

Creme

Der findes rigtig mange forskellige typer creme til ansigtet. Nogle cremer har et højt indhold af væske, mens andre indeholder mere fedt. Du skal vælge din creme ud fra, hvor meget fedt din hud producerer af sig selv. Lige meget hvilken hudtype du har, er det dog vigtigt at have en god creme, som kan beskytte din hud.

Olie

Du tænker måske, at det lyder lidt underligt at smøre olie i ansigtet, men der kan faktisk være mange fordele ved det. Du kan bruge olie til dit ansigt – men også til dit hår og din krop! Det fungerer allerbedst, hvis du smører dig ind i olien lige efter badet, mens du stadig er lidt fugtig. På den måde trænger olien bedst og hurtigst ind i huden. Det er dog vigtigt, at du ikke kommer FOR meget olie på huden i ansigtet, da du hurtigt kan komme til at se lidt fedtet eller skinnende ud. Gode olier kan for eksempel være: Mandelolie, argonolie, avokadoolie eller jojobaolie.

Læs også: Snyd dig til lækker hud 

Find din hudtype:

Tør, sart og irritabel hud: Det er en god idé at gå efter produkter uden for mange kemikalier, æteriske olier og parfume i, hvis du har en lidt sensitiv hud. Der findes heldigvis masser af cremer og olier uden parfume og tilsætningsstoffer – så husk at gå efter dem. Ansigtsolie kan være godt, hvis din hud er tør og sart, da den kan hjælpe med at holde på fugten. Brug eventuelt en avokadoolie, da det er en af de mest fugtgivende, eller en arganolie, som er supergod mod tør og irriteret hud. Hvis du har tør hud og ikke bryder dig om olie, kan du gå efter en creme, som er ekstra fedtet, da din hud har brug for fugten!

Kombineret hud: De fleste har kombineret hud. Kombineret hud er kendetegnet ved, at man har en forholdsvis normal, pæn og ensartet hud, men har tendens til at skinne lidt ekstra i t-zonen (panden, næsen og hagen). Problemet med den her hudtype er, at huden i dit ansigt skal behandles forskelligt – dine kinder har for eksempel brug for mere fugt end t-zonen. Når du har kombineret hud, kan du med fordel vælge en af de lidt lettere cremer og tilføre ekstra fugt til dine kinder med et par dråber olie. Pas på med fedtede cremer, da det kan tilstoppe dine porer til og give bumser.

Fedtet hud: Hvis du har fedtet hud, har du tit bumser og har tendens til at skinne i ansigtet eller måske have tilstoppede, sorte porer. Når du har fedtet hud, er det vigtigt, at du tænker lidt ekstra over at rense din hud hver dag samt pleje den med de rigtige produkter. Du kan godt bruge olie, men hold dig til et par enkelte dråber under en let ansigtscreme. Det er vigtigt, du ikke bruger en fed creme på huden, da din hud faktisk allerede producerer meget af sig selv. Din hud skal dog have fugt i form af creme eller lidt olie, efter du har vasket den, ellers udtørrer den og kan overproducere fedt, som giver endnu flere urenheder.

Læs også: Test: Passer du godt nok på din hud?

5 ekstra hudtips

  1. ·         Når du har påført olie eller creme på huden, så vent lige tyve minutter med at tage makeup på – produktet skal lige have en chance for at trænge rigtigt ind.
  2. ·         Det er vigtigt, du også husker at fugte din hud indefra. Det gør du ved at drikke en masse vand i løbet af dagen!
  3. ·         Din hud har godt af at få lov til at ”ånde” i løbet af natten. Hvis du bruger makeup, så husk altid at tage det af, før du går i seng!
  4. ·         Solen er superskadelig for din hud. Husk derfor at bruge solcreme eller en hudprodukt med solfaktor.
  5. ·         Pas på med ikke at ”overfugte” din hud. For meget olie eller creme kan ødelægge din huds naturlige balance.

Læs i galleriet her, hvad du aldrig må gøre ved din hud:

Det må du ALDRIG gøre ved din hud