Selv om det kan virke supersimpelt at tage pudder på – tag låget af, kør børsten rundt, og påfør det så i cirkler på ansigtet *vupti* – så er der faktisk nogle ting, som du skal være klar over for at opnå det bedste resultat. Vi har samlet fem pudder-fails her:

Læs også: 6 enkle mascara-tips

Du bruger FOR meget pudder

For meget pudder kan hurtigt give dig et lidt ”kaget” udtryk. Påfør derfor kun en lille smule ad gangen, og fjern altid det overskydende med en ren børste.

Du glemmer at fugte din hud først

Resultatet bliver meget bedre, hvis du husker at gennemfugte din hud først med en creme. På den måde kommer din makeup også til at holde i længere tid.

Du kommer pudder ved din hårgrænse

Du behøver faktisk kun at bruge din pudder i dine t-zoner (hage, næse, pande), da for meget pudder på siderne af dit ansigt vil kunne ses tydeligt – især, hvis det sætter sig i hårgrænsen, hvor det i øvrigt er meget svært at få væk igen.

Læs også: Forny dine makeupvaner

Du bruger en forkert farve

Umiddelbart tænker du nok, at du skal vælge en farve, som matcher din hudfarve fuldstændig. Men faktisk er pudder lidt mere tricky – især hvis du har fedtet hud. Hud, der har tendens til at fedte, har det nemlig med at få pudderet til at se mere brunt ud, og derfor kan det være smart at vælge en pudder, der er en enkelt tone lysere.

Du glemmer at vaske dine pudderbørster

Der samler sig en masse bakterier i dine pudderbørster, og derfor er det vigtigt, at du husker at gøre dem rent minimum en gang om måneden for at undgå at få uren hud og bumser.

Her i galleriet har vi samlet flere makeup-fails: 

6 makeup-fails du skal undgå