mobil
Samfund

Undersøgelse: Derfor skal du have din mobil med ALLE steder

Af Marie Søndergaard 13. juni 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Okay, så gider vi ikke høre mere på mor, der siger, vi skal lægge mobilen væk.

Vi har alle sammen hørt det. En lærer, en forælder, en moster (og så videre), der råder dig til at lægge mobilen væk og nyde øjeblikket. Og jo, det kan vi da godt se det fornuftige i, for det er da for eksempel ærgerligt at se en hel koncert gennem sin mobilskærm! Men nu har en undersøgelse vist, at du faktisk får meget mere ud af din oplevelse med en mobil i hånden, hvis du for eksempel er ude at rejse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Det tror dine forældre, du laver på mobilen

Undersøgelsen er udgivet i Journal of Personality and Social Psychology, og her har man tjekket, hvor sjovt folk har det, når de laver forskellige aktiviteter. Man fandt ud af, at vi generelt har det meget sjovere, når vi har mobilen med.

Læs også: Derfor skal du IKKE putte mobilen i din bh

- Vi fandt ud af, at man faktisk ser verden på en lidt anderledes måde, fordi man er på udkig efter ting, man kan tage billeder af, og som man gerne vil huskes på. Det får folk til at engagere sig mere i oplevelsen, og de nyder det derfor mere, siger en af forskerne til TIME.

Tag den, mobil-haters!

Herunder får du tips til bedre mobildækning!

5tipstilbedremobildækning

Rul vinduet ned i bilenHvis du altid har problemer med dækningen, når du kører i en bil, så prøv at rulle vinduet ned. En bil er nemlig en stor boks af metal, og den kan forhindre signalet i at gå ordentlig igennem.
Brug Wi-FiHvis du hopper på et trådløst netværk, hjælper det rigtig meget på dækningen. Så kan du for eksempel sende iMessages eller Facetime, hvis du har en iPhone. Der er mange butikker og caféer, der har gratis Wi-Fi – bare spørg personalet!
Gå på jagt derhjemmeDer kan sagtens være både dårlige og gode steder for mobildækning hjemme hos dig selv. Gå på jagt efter de steder, hvor der er allerbedst dækning, så du ved, hvor du skal opholde dig under vigtige samtaler eller besked-udvekslinger.
Tænd og sluk mobilenDet lyder ret enkelt, men det hjælper altså på din mobildækning at tænde og slukke mobilen. Så genstarter den nemlig på en måde, og signalet bliver bedre. Det kan også hjælpe, hvis du sætter den på flytilstand.
Lad batteriet opDet her giver måske sig selv, men mobilen bruger rigtig meget batteri på at få dine beskeder frem, så sørg for at have den godt opladet, hvis du vil være sikker på at have dækning til dine beskeder. Det skal ikke være manglende batteri, der gør, at du ikke kan sende den vigtige sms!

Læs mere om

MestLæste