Samfund

Det her tror dine forældre, du laver på mobilen

Af Marie Søndergaard 9. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Øhm. Vores forældre har en ret upassende tankegang, når det kommer til, hvad de tror, vi bruger vores mobil til.

Okay, forestil dig det her scenarie: Du sidder i stuen med din familie og ser fjernsyn, du kigger på din mobil, og din mor spørger dig, hvad du laver.

- Jeg sender bare lige en sjov snap til Emma, svarer du.

Læs også: 10 tips til at redde batteriet på din mobil

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det viser sig nu, at mange forældre højst sandsynligt ikke vil tro på det svar. Der er nemlig lavet en undersøgelse blandt forældre om, hvad de tror, deres børn bruger mobilen til, og mange tror simpelthen, at vi bruger den til … (trommehvirvel) … såkaldt sexting. WHAT?!

Hele 38 procent af forældrene i undersøgelsen tror altså, at deres børn skriver frække sms’er og sender nøgenbilleder fra deres mobiler, og 30 procent mener at tro, at deres børn bruger dating-apps. Det hele er pludselig blevet meget akavet mellem os og mor og far nu …

Læs også: Sådan undgår du at blive hacket

Hvad tænker I om undersøgelsen?

I galleriet kan du læse om, hvordan du passer på dig selv, når du flirter online!

Pasdigselv,nårduflirteronline

Flirter du med en, du ikke kender i virkeligheden? Så skal du være ekstra opmærksom på at beskytte dig selv. Selv om du kender hans fulde navn og har set billeder og måske endda video af ham, er der nemlig stadig en risiko for, at noget kan gå galt. Hvis I aftaler at mødes i virkeligheden, så tag en veninde med for en sikkerhedsskyld.
Shutterstock
Du skal aldrig afsløre din adresse, hvor du går i skole eller andre følsomme oplysninger om dig selv til nogen, du ikke kender. I kan nemlig sagtens flirte og chatte sammen uden at vide de ting om hinanden, og det er langt bedre at være på den sikre side!
Shutterstock
Når du skal til at sende ham billeder eller en video af dig selv, så kan du stille dig selv spørgsmålet: ”Ville jeg være okay med det, hvis andre så det her?” Hvis svaret er nej, så lad være med at sende det, for der er altså bare en risiko for, at det bliver set af andre, når det først bliver sendt af sted via nettet – også selv om du kender personen i virkeligheden. Det virker uskadeligt i øjeblikket, men tænk hvis dine billeder pludselig bliver spredt.
Shutterstock
Det er skønt at flirte på nettet, fordi man nogle gange finder mod til at skrive noget, man måske ikke havde sagt i virkeligheden - men der kan også være ulemper ved det. Der kan nemlig nemt opstå misforståelser, når man ikke kan se personens ansigtsudtryk imens, så husk at tænke over, hvad du skriver, og hvordan det kan opfattes af andre.
Shutterstock
Det er intet galt i at kigge hans profiler igennem, og få et overblik over hvem han er, men sørg for at undgå pinlige stalker-kiks. Det er nemlig ret tydeligt, hvad du har gang i, hvis du pludselig liker et flere års gammelt billede eller siger noget, du kun ved på grund af dit stalkeri.
Shutterstock