Samfund

Derfor skal du IKKE putte mobilen i din bh

Af Stine Kærsgaard 6. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En ny undersøgelse viser, at rigtig mange af os gør det …

Hvis du er et crowded sted, hvor du er bange for at få stjålet din mobiltelefon, eller hvis du er ude at løbe og ikke har en lomme, så kan det være ret fristende at komme telefonen ned i bh’en. Her kan den ligge beskyttet og i sikkerhed … Eller kan den?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Er det her verdens mest vanvittige bh?

En ny undersøgelse fra YouGov viser, at der er rigtig mange piger og kvinder, som bruger det lille mobil-i-bh-trick – faktisk hver syvende af os.

Men ifølge Metroxpress, som har snakket med TV 2s digitale trend-ekspert, så er det en superdårlig idé at lægge din mobil i bh’en, da du dermed påfører den en konstant fugtpåvirkning, som kan give telefonen en væskeskade. Og det er faktisk ikke kun telefonen, som tager skade, for noget tyder på, at det heller ikke er godt for dig.

Læs også: Find den rigtige bh til dine bryster?

Flere læger mener nemlig, at strålingen kan gå igennem brystvævet og muligvis øge risikoen for brystkræft.

Yikes, da vi helst ikke vil ødelægge hverken vores telefon eller helbred, så dropper vi nok bare det trick fremover.

Her er ti tips til at redde batteriet på din mobil:

10tipstilatreddebatterietdinmobil

Skru ned for lysstyrkenLyset på din skærm stjæler jo så meget batteri, så skynd dig at skrue ned for lysstyrken, hvis du er ved at løbe tør. Du skal bare gå ind i ’Indstillinger’ og ’Skærm & lysstyrke’.
Slå lokaltjenester fraDet er en rigtig god idé at slå lokaltjenesterne fra, hvis du vil spare på batteriet. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Anonymitet’ og ’Lokaltjenester’.
Find den strømslugende appNogle apps skal bruge meget mere strøm end andre, så hvis du går ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, kan du finde ud af, hvilke apps der bruger allermest strøm og overveje, om det virkelig er nogle apps, du har brug for, hvis det betyder, at din iPhone megatit er flad på batteri.
Luk alle appsDu har sikkert en masse apps åbne, og det sluger altså batteri. Tryk to gange på ’Home’-knappen, og luk de åbne apps på iPhonen.
Sluk for dine appsSelv om du lukker en app, er der stadig nogle, som står og trækker batteri – som for eksempel Facebook og Twitter. Dem har du sikkert ikke lyst til at slette, men du kan faktisk slukke for dem, så de ikke står og opdaterer hele tiden. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Opdater apps i baggrunden’, og sluk appen der.
Slå push-beskeder fraHvis du får en besked, hver gang din veninde liker dit Instagram-billede, eller dit idol skriver noget på Twitter, så er det klart, at dit batteri bliver hurtigt opbrugt. Slå push-beskederne fra ved at gå ind i ’Indstillinger’ og ’Meddelelser’ og slå meddelelser fra i selve appen.
Slå mobil-data fraHvis din mobil trækker data, bruger den også automatisk strøm. Gå derfor ind i ’Indstillinger’ og ’Mobil’, og slå mobildata fra. Så er du ikke længere på nettet, men du kan stadig ringe og sende beskeder, og du kan være på wi-fi.
Slå visuelle effekter fraHvis du har en baggrund, som bevæger sig, så er det klart, at din mobil bruger meget strøm. Overvej, om du skal skifte til en baggrund, der ikke er dynamisk.
Slå energibesparende funktion tilEn af fordelene ved opdateringen til iOS 9 er, at du kan sætte din mobil på energibesparende funktion, indtil du kan komme til at lade den op. Det betyder, at den ikke står og trækker mails, opdaterer apps, og de visuelle effekter bliver slået fra. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Batteri’, og slå funktionen til.
Sæt tiden på automatisk lås nedEr du en af dem, der ikke lige får låst mobilen, når du bruger den, så kan den faktisk ligge længe og lyse, før den automatisk låser. Gå ind i ’Indstillinger’ og ’Generelt’ og ’Automatisk lås’, og sæt den ned til 30 sekunder.

Læs mere om