sex

Find den rigtige bh til dine bryster

Af Line Sølvhøj Jensen 3. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan finder du den perfekte bh, der sidder godt og får dine bryster til at se pæne ud? Læs guiden til at finde den rigtige bh her!

Synes du, at dine bryster er for store eller for små? Bare rolig, med den rigtige bh kan dine bryster komme til at se endnu flottere ud! Læs med her og se, hvordan du finder den bh, der passer til dig.

Læs også: Bh-guide.

Hvordan skal bh'en se ud?
Har du prøvet at købe en bh, fordi du synes, den var pæn? Du skal selvfølgelig vælge en bh, du synes, er pæn, men det er endnu vigtigere, at du vælger en, der sidder godt på dig, så du får den rigtige støtte, og det ser pænt ud. En god huskeregel er, at du faktisk ikke skal kunne mærke, at du har en bh på, men du skal bare føle, at den støtter godt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvilken størrelse skal jeg bruge?
For at finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge, skal du starte med at måle omkredsen under dine bryster. Husk at du ikke skal stramme målbåndet helt ind, men lad målebåndet følge din krop. På den måde finder du omkredsen på den bh, der passer til dig.

Her kan du se, hvilken bh-omkreds du skal bruge:
63-67 cm = 65
68-72 cm = 70
73-77 cm = 75
78-82 cm = 80
83-87 cm = 85
88-92 cm = 90
93-97 cm = 95
98-102 cm = 100

Når du skal finde den størrelse skål, du skal bruge, så tag en bh med ind i prøverummet og se, hvordan den sidder. Husk at den skal have den rigtige omkreds. Den skal sidde tæt ind til huden lige rundt om brystet for at sidde perfekt. Du kan eventuelt måle omkredsen hen over brysterne ved brystvorterne, og derefter omkredsen under brystet. De to tal trækker du så fra hinanden, og så har du størrelsen på skålen, du skal bruge:

12 cm = A
14 cm = B
16 cm = C
18 cm = D
20 cm = E
22 cm = F

Læs også: De 7 bh-bud.

Lyder det svært?
Så skal du ikke være genert over at spørge personalet om hjælp. I undertøjsforretninger er de vante til og uddannet til at hjælp piger med at finde den rigtige størrelse bh, og de kan lynhurtigt hjælpe dig med at finde den bh-størrelse, du skal bruge.

Den rigtige bh til dit outfit:

* Til kjolen: Har du en kjole eller bluse med dyb udskæring på, så skal du også vælge en bh med dyb udskæring.

* Til T-shirten: Du kan få T-shirts bh'er, der er perfekte under T-shirts. De er helt enkle og glatte, da blonder og dybe udskæringer oftest kan ses under T-shirten.

Læs også: Hvornår bliver mine bryster større?

MestLæste