Samfund

Ny dansk app får dig sikkert hjem

Af Stine Kærsgaard 8. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Uh, er du ind imellem lidt bange for at gå alene hjem i mørket? Med appen Watcher kan du få dine veninder eller din familie til at følge dig virtuelt og SIKKERT til døren.

Forestil dig, at du lige har været i biffen med dine veninder, og I nu skal hjem hver for sig. Gisper du allerede ved tanken om, hvad der kan ske af grufulde ting, når du nu skal gå alene ned ad de mørke gader? De fleste af os kan godt blive lidt paranoide ved den tanke, og selv om det er vigtigt, at man ikke kører sig selv fuldstændigt op, kan det være fint at tage sig sine forholdsregler – for eksempel med den nye, danske app Watchers.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 apps til når du keder dig

Appen lader dine venner eller din familie følge dig virtuelt hjem, når du går alene. Watcher kan nemlig opdage, hvis der sker noget uventet på vejen – som hvad? Ja, for eksempel hvis nogen følger efter dig, og du derfor begynder at løbe, hvis du stopper med at bevæge dig, eller hvis dine høretelefoner bliver revet ud. Sker det, så alarmerer appen automatisk de personer, som du har valgt som dine ”watchers”, hvis du ikke svarer inden for 30 sekunder. Wow, det er jo vildt smart!

Folk kan ”watche” dig på tre forskellige måder:

Hold øje med hinanden i venindegruppen:

I stedet for at sende en sms til hinanden, når I alle er kommet hjem fra biffen eller en fest, så kan I i stedet bruge appens gruppefunktion, hvor I kan snakke videre i chatten, mens I går, og samtidig holde øje med hinanden. Hvis én af jer så udløser alarmen, så vil alle andre i gruppen få besked.

Få din mor og din far eller din kæreste til at holde øje:

Glemmer du altid at sende den der besked til din mor, før du smutter hjem fra en veninde? Med Watcher skal du kun tænke på at aktivere din tur hjem. Appen kan nemlig give dine forældre automatisk besked, når du tager af sted, og når du er nået sikkert frem. På den her måde kan du faktisk føle dig ret tryg, for de kan også holde øje med dig, mens du går.

Læs også: Kender du Snapchats regler?

Gør din tur helt privat:

Hvis du ikke lige kan overskue, at alle skal kunne følge med i, hvor du er, eller hvis du ikke har lyst til at vække nogen sent om aftenen, så kan du vælge at gøre din tur hjem privat. Med den funktion vil dine ”watchers” kun få besked og se din lokation, hvis der sker noget med dig undervejs, og alarmen udløses.

Hvordan har du det med at gå hjem alene i mørket? Kan den her app hjælpe dig?

Her i galleriet kan du se de bedste apps til dit kærlighedsliv:

Debedsteappstilditkærlighedsliv

Det her er nok den sødeste app til megaforelskede par! Med Avocado kan I være forbundet på en helt ny måde, nemlig ved at have fælles kalender, kunne skrive med hinanden, dele billeder og kigge tilbage på jeres tid sammen. I kan endda også lave tjeklister, som for eksempel kan bruges til at huske på film, I gerne vil se sammen, steder I skal hen osv. Hent den her.
Har du kærestesorger og brug for at glemme alt om ham, uden at du åbenlyst sletter ham som ven på Facebook? Killswitch sørger for at fjerne alle spor af ham, så du hverken ser billeder eller statusser fra ham i dit newsfeed eller på din egen profil – uden han kan se, du gør det. Hent den her.
Fik du trykket send liiiidt for hurtigt, da du ville skrive en flirtende besked til dit crush, og nu drømmer du om, at han aldrig kommer til at læse den? Hvis I begge to har Strings, kan du fjerne beskeden fra hans telefon, så du undgår pinlige flirte-fails. Læs mere om app’en her!
Kender du det, at du ser en hot fyr i bussen, som smiler til dig, men før du ved af det, er han stået af, og du ser ham aldrig igen? App’en Wakby forsøger at løse det problem! Hvis I begge har Wakby installeret, registrerer den nemlig, hvem du går forbi i løbet af dagen, og så kan du finde hans profil og komme i kontakt med ham senere. Smart! Hent den her.
Er du i tvivl, om han er den rette? I app’en The Boyfriend Log skal du hver dag tjekke af, hvordan humøret har været i jeres forhold. Var det romantisk, positivt, stille og roligt, sørgeligt eller måske endda aggressivt? Med tiden får du et overblik over, hvilken stemning der dominerer jeres forhold, og det kan måske give dig de svar, du søger. Hent den her.

MestLæste