Samfund

Lærere fjerner makeup på skolepiger foran klasse

Af Stine Kærsgaard 4. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En gruppe forældre er meget oprørte over, hvad der skete i klasseværelset.

I Australien, i byen Cains, er to lærere anklaget for at være gået lidt for langt, da de ville vise en gruppe piger, at det ikke var i orden, at de var mødt op på skolen med makeup, da skolen har et makeup-forbud.

Læs også: Skole slår et slag for menstruation

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lærere skulle angiveligt have stillet de ni piger op på en række foran alle deres klassekammerater, hvorefter de begyndte at fjerne makeuppen fra deres ansigter.

Selv om pigernes forældre godt ved, at det ikke er i orden, at deres døtre har overskredet makeup-forbuddet, er de alligevel vrede over, hvordan det blev håndteret. De havde hellere set, at pigerne kunne forlade klassen og selv gøre det, så det ikke blev så ydmygende for dem. Skolen har endnu ikke kommenteret på sagen.

Læs også: Skolepige bortvist på grund af jeans

Hvad tænker I om den her sag?

Her er fem ting, som alle teens vil fortryde ...

5tingalleteensvilfortryde

Du har nok prøvet at udbryde noget i den her stil: ”AAARG! Hvorfor har du ikke vasket mit træningstøj?!” eller ”WHAT?! Jeg gider virkelig ikke have koteletter til aftensmad!”. Det er udbrud, som er helt urimelige over for dine stakkels forældre, som egentlig ikke bestiller andet end at varte dig op med tøjvask og aftensmad. Mens man er teenager, kan man godt have lidt svært ved at forstå, hvorfor ens forældre ikke bare altid kan være overmennesker, der står klar til at hjælpe en lige så snart, det brænder på. Med tiden bliver du dog klogere, indser hvor forkælet du har været og hvor meget, dine forældre faktisk har gjort for dig.
Som teenager går man rigtig meget op i at blive accepteret. Du har sikkert også prøvet at ændre lidt på dig selv bare for at ”passe ind” i en bestemt venindegruppe. Med alderen bliver du klar over, at det slet ikke er nødvendigt. For de gode veninder er nemlig dem, som kan lide dig, for præcis den du er.
Når man er teenager, eksperimenterer man – også med makeuppen. Derfor kommer du garanteret igennem en periode med for meget foundation i for mørk en tone eller kommer til at bruge en øjenskygge, som bare ikke gør noget godt. Med tiden bliver du derfor mere bevidst om, hvorfor udtrykket ”less is more” er nice.
Sidder du og sover i tysk- og historietimerne? Når du bliver ældre og er på storbyferie i Berlin, så vil du ærgre dig over, at du ikke hørte bedre efter i timerne, når ham den søde tyske fyr gerne vil snakke med dig. Og når du spiller BezzerWizzer vil du måske også være lidt irriteret over, at du ikke hørte bedre efter, når din historielærer slyngede årstal ud.
Det er ret vigtigt at se cool ud – især, når man er teenager! Derfor vil du sikkert også opleve at lide i strømpebukser, korte kjoler og tynde jakker, selv om det er frostvejr og orkan. Når du om mange år ser tilbage på dine teenageår, vil du sikkert have svært ved at forstå, hvorfor du havde lyst til at udsætte dig selv for det …

MestLæste