Samfund

Skolepige bortvist på grund af jeans

Af Stine Kærsgaard 27. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan ville I have reageret, hvis I havde fået den her besked?

Vi hører ofte om, at studerende bliver bortvist fra skoler på grund af for lidt eller upassende tøj. Men vi har endnu ikke hørt om, at man kan blive bortvist, fordi ens jeans er for stramme.

Det er sket for en 12-årig pige ved navn Morgan Hull, som går på Franklin Township Comminity School, der ligger i staten Indiana. Hun fik nemlig at vide, at hendes bukser gik imod skolens dresscode, selv om hun er dækket til, og det heller ikke er leggins, som nogle skoler har forbudt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 14-årig pige bortvist for sjove kondomvar

Morgans mor, Traci, fik via en mail besked om, at Morgan var blevet sendt hjem, og hun blev bestemt ikke glad for at høre, at hendes datter måtte misse timer på grund af, hvad hun kalder, en ”åndssvag grund”. Samtidig er hun sur over, at Morgan ikke fik en advarsel først.

Fra skolens side lyder det, at der vil være undtagelser, hvor de vurderer, at noget tøj ikke er passende til skolemiljøet. De fortæller samtidig, at deres skole-håndbog gør det meget klart, hvad der er tilladt at have på.

Tracy synes, det er ærgerligt, at hendes datter nu er gået glip af tre dages undervisning. Hun siger også, at det er svært at finde tøj til Morgan, da hun er så lille.

Hvad synes I om, at skoler bestemmer, hvad de unge skal have på? Er det godt eller skidt?

Se her, hvad dine jeans kan sige om dig ...

Detsigerdinejeansomdig

De fleste piger ejer et par klassiske skinny-jeans. Buksen sidder stramt og godt, og du signalerer, at du har det godt med at vise dig selv frem, som du er, og det er dejligt. Med de skinny – højtaljede som lavtaljede – jeans er du klassisk og praktisk uden at skabe alt for meget opmærksomhed. Find dem her.
Foto: Affiliate
Hvis du foretrækker at hoppe i et par boyfriend-jeans, kan det være et tegn på, at du har det bedst med at skille dig lidt ud. Du elsker, at der ikke er alt for meget fokus på din krop, men mere på din cool stil. Find dem her.
Foto: Affiliate
Hvis du er hoppet med på ripped-jeans-bølgen, udstråler du, at du er glad for at eksperimentere og prøve noget nyt af. Du kan lide det lidt rockede ”bad-girl-look” og føler måske, at det er befriende fremfor altid at se fin og pæn ud. Find dem her.
Foto: Affiliate
Føler du dig enormt cool, når du hopper i dine jeans, som har masser af wide hele vejen ned, så er det sikkert fordi, du elsker at afprøve de nyeste modetendenser. Du har en fest med at style forskellige slags items, som ikke alle tør hoppe med på. Selv om folk ikke altid forstår din stil, misunder de nok nogle gange dit mod. Find dem her.
Foto: Affiliate
Hvis du har det supergodt i et par mor-jeans, er det fordi, du både har det godt med dine former og din krop og elsker ikke altid at ligne alle de andre. Med mor -jeans kan du nemlig både være lidt fræk, men også megacool på samme tid. Find dem her.
Foto: Affiliate

MestLæste