Menstruation

Skole slår et slag for menstruation

Af Stine Kærsgaard 24. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor kunne det være sejt, hvis alle skoler fulgte det her menstruations-eksempel!

Har du prøvet at glemme dine bind eller tamponer, når du har menstruation, så du derfor bliver nødt til at gå rundt til de andre piger (mens drengene også er tilstede, argh!) for at høre, om du lige må låne en tampon af en af dem?

Det problem vil du ikke længere møde, hvis du går på skolen ”The High School for Arts and Business” i New York. Skolen tilbyder nemlig gratis bind og tamponer på deres toiletter i forbindelse med et nyt initiativ i samarbejde med en sundhedsorganisation.

Læs også: Menstruations-kop: Det skal du vide 

Idéen bliver støttet af Julissa Ferreras, som sidder i et råd, der er med til at tage vigtige beslutninger for borgere i New York City. Og hendes holdning er soleklar:

- Alle skoler burde tilbyde bind og tamponer, ligesom de giver toiletpapir.

Selv om det nye initiativ kun har kørt et par uger, har flere elever allerede meldt deres begejstring ud. For eksempel har en af eleverne udtalt:

- Det er ret irriterende altid at skulle have bind og tamponer på sig, og du skal også tage dem med ud fra klasselokalet. Det kan være ret pinligt.

Læs også: Menstruationsnyhed: Få en veninde-tampon 

Og en anden pige tilføjede:

- Det gør bare livet 100 gange nemmere, at der nu er bind og tamponer på toiletterne.

Politikere og skolen håber på, at det nye initiativ vil gøre, at piger får det bedre med at have menstruation, mens de er i skole. 

MegetMere