Samfund

Inspirerende teen hyldes for at være sig selv

Af Susie Pedersen 16. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
14-årige Jazz Jennings er transseksuel og blev sidste år udnævnt til at være blandt de 25 mest indflydelsesrige teens i verden. Se her, hvordan hun hyldes!

#SeeTheRealMe. Det kan Jazz Jennings for alvor skrive under på, for det er først for nyligt, at hun har vist hele verden sit sande jeg. Men siden hun stod ved sig selv, har hun væltet sig i succes.

Læs også: Er det her den sejeste pigeskole ever?

Jazz er netop blevet udnævnt kampagnepige for hudplejemærket Clean & Clear, som står bag #SeeTheRealMe. Hun er nu en helt normal pige med de samme hverdagsproblemer som os andre, men hun har altså haft sine udfordringer, da hun blev født som dreng og med egne ord følte sig fanget i en forkert krop. Forvandlingen til den pige, hun er i dag, var hård, og Jazz synes især, at det var svært at være transkønnet i de små klasser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men i år har piben fået en anden lyd, for Jazz har besluttet sig for at vise verden, hvem hendes rigtige jeg er, få nye venner og være glad for sig selv. Denne forvandling passer perfekt til #SeeTheRealMe-kampagnen, som hun nu også er i spidsen for. Derudover har tv-kanalen TLC valgt at lave en serie om transseksuelle Jazz og hendes familie, "All About Jazz ", der bliver vist i 11 episoder til sommer.

Læs også: Transseksuel teenager efterlader rørende afskedsbrev

- Jeg ville ikke ændre noget ved mig selv. Det lyder sikkert tacky, men jeg er, som jeg er, og det er jeg stolt af. Det her er mig, jeg er transkønnet, og det er ok. Det gør mig til et stærkere menneske, en mere selvsikker person, og det gør mig til mig, fortæller Jazz.

#SeeTheRealMe-kampagnen er i fuld gang i USA, og vi synes bare, at Jazz er den sejeste. Vi skal i hvert fald med sikkerhed se "All About Jazz", når serien kommer til Danmark!

Se den inspirerende kampagne, som Jazz er i spidsen for: