Samfund

Transkønnet teenager efterlader rørende afskedsbrev

Af Susie Pedersen 2. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Leelah Alcorn tog den 28. december sit eget liv, og hun fortalte i et afskedsbrev, hvorfor forældrene også var skyld i den forfærdelige beslutning.

Det er svært ikke at få en klump i halsen over den her tragiske historie fra USA. 17-årige Leelah Alcorn, som er født Josh Alcorn, levede sit korte liv som transkønnet, hvilket hendes forældre ikke accepterede. Hun valgte den 28. december at tage sit eget liv, men hun efterlod et afskedsbrev, der skulle give selvmordet en mening.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kan du dine seksualiteter?

I brevet forklarer Leelah den frygtelige smerte, hun har gennemgået som transkønnet teenager.

- Vær ikke kede af det, for det her er for det bedste. Det liv, jeg skulle have levet, er ikke værd at leve … For jeg er transkønnet, starter det rørende afskedsbrev.

- Efter 10 års forvirring forstod jeg endelig, hvem jeg var. Jeg fortalte min mor om det med det samme, men hun reagerede utrolig negativt og fortalte mig, at det blot var en fase, jeg skulle igennem, at jeg aldrig ville blive en rigtig pige, at Gud ikke laver fejl, så jeg tog fejl. Hvis I læser det her, forældre, så lov mig, at I aldrig siger sådan til jeres børn. Selv om I er kristne eller imod transkønnede mennesker, så må I aldrig sige sådan noget - specielt ikke til jeres børn. Det vil kun få dem til at hade sig selv. Det er præcis, hvad det gjorde ved mig.

Læs også: Hvordan fortæller jeg om min seksualitet?

Sådan forklarer Leelah blandt andet sin beslutning i afskedsbrevet, hvor hun altså giver sine forældre og samfundet skylden for sit valg, fordi ingen ikke accepterede hende, som hun var. Det kostede hendes liv.

- Min død skal betyde noget. Min død skal tælle som en af de transkønnede, der i år har begået selvmord. Jeg vil have, at nogen skal kigge på det antal og sige: " Det er f**cked up" og tage sig af det. Tage sig af samfundet. Jeg beder jer. Farvel, afslutter Leelah det tragiske brev.

Det er simpelthen den mest forfærdelige historie. Tænk, at man kan blive tvunget så langt ud. Snøft.

Læs mere om

MestLæste