Samfund

Er det her den sejeste pigeskole ever?

Af Oliver Kokholm Ungermann 12. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi synes, det er SÅ inspirerende, hvad den her pigeskole har gjort! Se selv her.

Der er stadig mange steder i verden, hvor homoseksuelle og transkønnede ikke har de samme rettigheder som andre, men nu har en skole i USA taget et stort skridt i den rigtige retning.

Læs også: "Glee" kæmper for transseksuelle

På pigeskolen Wellesley har det nemlig hidtil været umuligt for en transkønnet, som identificerer sig selv som pige, at blive optaget - men det laver de nu om nu.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fremover vil alle, der ser sig selv som en pige, være velkommen på skolen uanset seksualitet. Hvor er det bare sejt!

Læs også: Transseksuel teenager hyldet i Golden Globe-tale

Wellesley er det tredje college for piger i USA, der giver adgang til transkønnede, og vi håber virkelig, at andre vil følge med nu.

Stjernerne:Sådanspringerduud

- Jeg har aldrig været så nervøs, som da jeg skulle springe ud. Det jeg frygtede mest var, at jeg ville få et angstanfald. Men jeg var bare så klar til at gøre det, og jeg glædede mig faktisk virkelig meget til det, og det tror jeg er vigtigt at have den følelse. Det skal føles som det rigtige tidspunkt for dig.
- Jeg vil sige, at du bare skal være dig selv. Lad være med at gøre det til et problem, hvad du er. Lad os gøre det til noget normalt i stedet for! Mit andet råd er at lytte til mit album, som handler om de samme ting, du går igennem. Det kan måske hjælpe dig.
- Du skal ikke holde dig selv tilbage. Det er ikke OK. Det er ikke fedt. Det er det sværeste, du kommer til at gøre, men du bliver så glad bagefter.
- Hvis du står fuldstændig ved, hvem du er, er der ikke nogen, der kan bruge det imod dig. Jeg har prøvet at være en, jeg ikke er, og det klæder mig altså bedst at være mig selv. Vis verden hvem du er, før den definerer dig!
- Find ud af hvem du er, og vær så den person. Det er dét, du blev sat på jorden for at gøre. Find sandheden, og lev med sandheden – og så kommer resten bagefter.
- Gør det, når du er klar. Det er en meget personlig proces, du skal igennem, og ingen skal presses ind i det. Jeg tror ikke på, at det er smart at gøre det på en eksplosiv måde. Hvis du står ved en pool, og du ikke kan finde ud af at svømme, er det nok heller ikke det smarteste bare at blive skubbet i. Giv dig selv tid!
- Da jeg postede det, græd jeg som en baby. Det var som om, at alting blev skiftet i mit hoved – og jeg var glad. Jeg havde ikke været glad i så lang tid. Der er bare noget magi i sandhed og ærlighed, og ikke mindst at være åben. Det er den følelse, der skal drive dig.

Læs mere om