Nogle gange kan du godt køre lidt træt i det, når du går i skole. Og måske ville du endda ønske, der var flere ting, du kunne lave om på. Vi har samlet et par gode råd, hvis du kan genkende nogle af de her ting:

Der problemer i klassen
Er der dårlig stemning i klassen? Bliver du mobbet? Hvis du er træt af den måde, I behandler hinanden på i klassen, er det en god idé at hive fat i dine forældre og i lærerne. Få dem til at snakke sammen om, hvad I kan gøre for at lette stemningen i klassen. Nogle gange skal der ikke mere til, end at alle er med til at aftale, hvordan man taler til hinanden og behandler hinanden i klassen.

Læs også: Stop med at bagtale

Du vil have nye venner
Synes du, at dem, du taler mest med i skolen, ikke er særlig gode venner, eller mangler du måske venner i det hele taget, når du er på skolen? Prøv at falde i snak med nogen fra parallelklassen, hvis du er kørt træt i dem fra din egen klasse. Du kan også prøve at deltage i nogle af de ekstra valgfag eller andre ting, der foregår på skolen - for eksempel billedskole, musikskole, forskellige sprogfag eller vær med i skolens musical. På den måde møder du nye mennesker, som ikke på forhånd har et bestemt billede af, hvem du er.

Du vil have bedre karakterer
Står det lidt sløjt til med karaktererne? Nogle gange kræver det bare, at du viser, du hører efter i timerne. Hvis du viser læreren, at du har lyttet efter - eller bare gør et forsøg - vil din lærer automatisk synes, at du klarer dig bedre, også selv om du svarer forkert! Det handler simpelthen om at være aktiv i timen. Det kan også hjælpe, hvis du får nogen til at kigge en ekstra gang på dine lektier for dig. Har din skole en lektiecafé, kan du prøve det. Husk, du kan ikke være det bedste til alting, så det er okay, at du ikke får topkarakterer i alle fag!

Læs også: Sådan får du gode karakterer

Du vil slippe for en dum lærer
Har du en lærer, som taler ned til dig eller måske ligefrem mobber dig foran hele klassen? Nogle gange kan lærere være rigtig uretfærdige, og det er slet ikke okay! Sig det til dine forældre og prøv også at fortælle det til en anden lærer - en du stoler på. De kan hjælpe dig til, at der bliver gjort noget ved det. Du kan også snakke med dine klassekammerater om det, så de kan hjælpe dig med at sige fra, når læreren går over grænsen.

Læs også: Læreren bortvist efter mobning

Du vil gerne skifte stil
Vil du gerne prøve at ændre din stil og den måde, folk ser dig på? Start med en makeover - det kan både være ny tøjstil, en ny frisure og en ny attitude. Smid de ting ud, som, du ikke længere vil have, skal definere, hvem du er. Er du for eksempel træt af at være hende med briller, kan du skifte til kontaktlinser. Du kan også starte en blog. En modeblog kan vise din stil, og andre typer af blogs kan vise andre sider af dig selv. Gå i gang med en stor portion selvtillid og vær ikke bange for at vise verden, hvem du i virkeligheden er!

I galleriet kan du se, hvordan du gør lektierne lidt sjovere!

Gør lektierne lidt sjovere!