En orgasme er klimaks, når du har seksuelt samvær med en anden person. Når en dreng får orgasme, kalder man det udløsning - eller "at komme".

Det er ikke alle piger, der får orgasme, hver gang de har sex, for det kræver, at man kender lidt til sin egen krop. Jo mere erfaring du har, jo nemmere vil det være at få en orgasme. Derfor kan det være en god idé at lære din krop at kende, inden du har sex, for så ved du, hvad du kan lide og hvad du ikke kan lide.

Læs også: Det sker der, når drengen får orgasme

Orgasme-typer

Der findes flere forskellige slags orgasmer. Klitorisorgasme kaldes den orgasme, de fleste piger får. Klitoris er den lille "prik", der sidder mellem dine indre kønslæber - ovenover skeden. Hvis du onanerer, er det klitoris, du skal kærtegne, og du vil hurtigt mærke, at det kilder og føles rart. Der er også en skedeorgasme, som du typisk først kommer til at mærke, når du bliver lidt ældre. Her rammes et punkt indeni skeden.

Læs også: 5 ting du ikke vidste om din klitoris

Ud over de to slags orgasmer, findes der mange andre punkter på din krop, som du helt selv skal lære at kende. Det er bare med at gå i gang - og nyd det!

Tjek, om det du ved om orgasme er rigtigt her: 

Sandt og falsk om orgasme