Hvis du allerede ved, hvem du gerne vil være kæreste med

Hold øjenkontakten

Er din drømmefyr en, som du ser i skolen, til sport eller måske endda en, som du er venner med? Så tænk på at få øjenkontakt, og fasthold blikket lidt længere, end du normalt ville. Smil med øjnene, når I har øjenkontakt – så skal han nok lægge mærke til dig!

Få hjælp af en veninde

Det kan være svært at tage kontakt til sit crush, og hvis modet glipper, kan en veninde hjælpe. Din veninde kan snedigt og diskret sprede ordet om, at du er liiidt vild med ham. Du kan også tage din veninde under armen, når du skal tage kontakt til ham de første gange – så bliver det lidt nemmere.

Ros ham

Hvis du allerede snakker med ham i din hverdag, så giv ham komplimenter. Fortæl ham, at han har en fed stil, hvis du synes det, eller at dét, han sagde i klassen den anden dag, var virkelig godt sagt. Det kan være alt muligt – hvis du lægger mærke til, at han gør noget sejt eller godt, så fortæl ham det! Så går det måske op for ham, at du faktisk godt kan lide ham

Få ham til at grine

Det kan virke grænseoverskridende og pinligt at lave sjov foran sit crush, men drenge kan godt lide, når piger har selvironi og ikke tager sig selv aaalt for seriøst. Så grin sammen med ham! På den måde bliver jeres forhold også mere personligt, og I kommer tættere på hinanden.

»Ej, er du også her?«

Noget andet, du kan gøre, er at droppe forbi dér, hvor han tilfældigvis også er. Hvis du for eksempel ved, at han spiller fodbold tirsdag efter skolen, så gå afslappet den vej forbi. »Ej, hvor sjovt, er du også her?!« He, he ... Det handler om at få ham til at lægge mærke til dig, og det gør han helt naturligt, hvis han ser dig rundt omkring.

Invitér ham på en date!

Når du har gjort, hvad du kunne for at vise, at du er interesseret i ham som kæreste – og hvis du føler, at I har god kemi – er det tid til at tage skridtet videre: Spørg ham, om han har lyst til at hænge ud sammen med dig. Hvis du er rigtig modig, inviterer du ham på en rigtig date. Vi krydser fingre for, at han siger ja!

5 ting, du kan snakke med dit crush om

  • Musik og film – »Har du set den der nye film på Netflix? Den er SÅ fed!«.
  • Skolen – du kan for eksempel spørge ham, hvilke lektier I har for, eller om I skal lave en opgave sammen.
  • Fritidsinteresser. Spørg ind til dét, som dit crush går op i!
  • Ferier og sjove oplevelser
  • Vejret – hvis alt andet går galt …

Hvis du gerne vil have en kæreste, men mangler at finde ham eller hende

Vær selvsikker

Du skal ikke ændre din personlighed, dit udseende eller din stil for at få en kæreste. Tro på dig selv, og elsk den, du er – selvsikkerhed er både sejt og attraktivt, og det synes fyre også! Med en god portion selvsikkerhed kan du score den sødeste fyr.

Sig ja til invitationer

Når nogen spørger dig, om du vil med til en fest, en filmaften eller noget helt tredje, så sig ja! Også selv om det måske bare er nogle af dine venner eller veninder, som inviterer dig. Man kan aldrig vide, hvor ens fremtidige kæreste gemmer sig – og derfor skal du bare ud af fjerene og møde nye mennesker.

Vær åben – over for alle

Måske har du en klar idé om, hvordan din kommende kæreste skal være. Glem det! Vær åben over for, at din drømmefyr kan være hvem som helst. Det er muligt, at du altid har drømt om en sej og populær kæreste, men måske skulle du give ham den sjove og mere generte en chance. Kig dig omkring – det kan være, at du har overset en sød dreng i din omgangskreds, fordi du ikke tænkte, at han var noget for dig.

Lad være med at stresse

Hvis du ikke finder en kæreste i morgen, så må du ikke blive frustreret eller ked af det. Det får du ikke en kæreste af, og det gør det kun sværere at finde kærligheden. Selv om du gerne vil have en kæreste, skal du jo ikke have en bare for at have en – du skal have den helt rigtige! Ham, der gør dig varm indeni og får dig til at grine.

Tænk på dit kropssprog

Undgå at lægge armene over kors og have en lukket attitude, hvis du gerne vil vise, at du er klar på at få en kæreste. Smil, se afslappet ud, og hav armene ned langs siden! Hvis du taler med en dreng, som, du synes, er interessant, så læn dig lidt ind mod ham. Sådan signalerer du ubevidst, at du er interesseret.

Brug dine veninder

Spørg dine veninder, om de kender nogle søde fyre, som kunne være noget for dig. Hvis din veninde allerede har en kæreste, så kan det være, at hendes kæreste har en sød ven, og at I alle fire kan lave noget sammen. Så er det heller ikke så akavet at være på date!

5 scorereplikker, du kan bruge

  •  »Den her sang er vildt god! Ved du, hvad den hedder?« – hvis I er et sted med musik. 
  • »Fed stil! Hvor har du købt dine sneaks?«
  • »Hvor er det nu, jeg har set dig før? Var du med til ... « – en klassiker!
  • »Hvis du kunne rejse ét sted hen, hvor skulle det så være?« 
  • »Hvor kender du … fra?« – hvis I har en fælles ven eller veninde.