Mit liv

Tjekliste – Den fedeste skiferie

Af Thomas Flindt 24. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du en af dem, der skal på skiferie i år? Så tjek her, hvad du kan se frem til – det bliver vildt sjovt!

Skal du på skiferie på for første gang i år, eller er du allerede sej til at køre ned af skibakken, så har vi et par tips, der kan gøre din ferie endnu federe. Tjek dem her!

Skiskole, ja tak!
Selv om det måske ikke er første gang, du står på ski, så er der altid gode grunde til at tage på skiskole. Et: Du kan være heldig at få en megalækker skilærer, yay! To: Du kan møde nye venner, som du kan stå på ski sammen med om eftermiddagen. Det er jo ikke altid lige sjovt at stå med forældrene. Tre: Ja, du bliver jo bedre til at stå på ski!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Varm kakao …
… eller te må gerne drikkes i overflod. Det er nemlig totalt hyggeligt at lave små stop på dagen for at sætte sig ind i en stor og varm skihytte for at drikke varm kakao og spise en bakke pomme fritter. Så kan man samtidig hvile benene og grine lidt af tyskeren i hjørnet med det gigantiske overskæg, eller madammen på bordet ved siden af, der har verdens grimmeste skibriller.

Prøv opskriften: Nem og hurtig varm kakao

Picnic i sneen
De fleste rejseselskaber arrangerer altid en hyggelig picnic på pisten i løbet af ugen. Husk at tilmelde dig, så du kan nyde den lækre buffet, der står på borde … af sne! Du kan samtidig tjekke ud, om der er nogle danskere, som du ikke har set endnu. Måske en lækker fyr?

Afterski, jubii!
Afterski er mest udbredt i Østrig, men også i Frankrig findes der mange gode afterski-steder. Slå vejen forbi om eftermiddagen og få en sodavand, og lad dig ellers rive med af stemningen. Inden længe danser du nemlig på bordene med resten af det festglade skifolk. Vi kan varmt anbefale Hinterhag Alm i Saalbach og La Folie Douce i Val Thorens. God fest!

Læs også: Turen går til Frankrig

Vilde kælkebaner

Teenager, ferie, ski, sjov, veninder, familie

De store skisportssteder har altid et par lange kælkebaner, hvor der virkelig kan komme fart på. Køb en billig slæde i det lokale supermarked, og brug et par timer på at køre om kap med venner og familie. Hvis det skal være lidt vildere endnu, kan du undersøge, om der arrangeres en aftenkælketur. Hvad skal der på? Fart på!

Snack den!
Der er ikke noget bedre efter en lang tur på ski end at hive en chokoladebar frem og snacke den. Hav altid lidt guf med i tasken eller i en jakkelomme, så du kan få lidt lækkert i løbet af dagen. Det bedste er, at du altid kan undskylde med, at du ikke "vil gå sukkerkold". Muums!

Sol på toppen
Når vejret er godt i Alperne skal du helt sikkert tage en lift helt op til toppen af et bjerg. Udsigten er utrolig smuk, og så kan du slikke sol i en af de mange solstole, som skihytterne altid sætter frem. Et perfekt sted at nyde din snack eller en iskold cola. Psst! Husk solcreme - solen kan godt være skarp.

Læs også: Sådan bliver du brun på en sund måde

Spilhygge med familien
Når det er blevet kulsort udenfor, er det superhyggeligt at holde spilaften indenfor i skihytten. Tag derfor en masse sjove spil med i tasken så du kan slå din familie i Yatzy, Bezzerwizer eller Sequence.

Vær ikke bange
Selv om det godt kan virke ret skræmmende at kigge ned af en vildt stejl pist, så skal du ikke være bange. Man føler sig nemlig ret sej, efter man har kaste sig ud i noget, der er lidt svært. Tag det stille og roligt, og lad være med at presse dig selv til at køre hurtigere, end du selv kan håndtere. Når du kommer hjem, kan du så prale lidt til veninderne, om alle de vilde pister du klarede på din tur.

Har du andre gode idéer til den fedeste skitur? Skriv dem i kommentarerne.

MestLæste