Det sker

Tag perfekte festbilleder!

Af Katrine Lund 30. juni 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sommeren er fyldt med festivaler, fester, koncerter og grillaftener. Derfor får du ti gode og nemme tips her, som du kan bruge, når du tager sommerbilleder!

I samarbejde med den professionelle celeb-fotograf, Jeff Kravitz og Nikon, giver vi dig ti tips til at tage perfekte billeder.

1. Sørg for at dit kamera er parat. Kameraet skal være ladet op og ligge klar i kameratasken, og kortet skal være tømt, så der er plads til masser af billeder! Husk opladeren til dit kamera og eventuelt et ekstra hukommelseskort, hvis det første skulle blive fyldt. Det er bedre at tage for mange billeder end for få.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan tager du gode feriefotos

2. Tag nogle billeder, der viser, hvor du er henne. Tag billeder af omgivelserne, så du kan se, hvordan der ser ud og hvilke bygninger der er, så det giver et godt indtryk af, hvor du er. Tag nogle billeder langt fra, så du kan få en masse med på én gang, for eksempel af et landskab, men tag også nærbilleder, så du får detaljerne med!

3. Når du tager billeder af personer, så tag både billeder i hel figur og billeder fra taljen og opad, og zoom så ind for at få et portrætbillede. Anbring personen ved balloner, blomster, skulpturer eller hvad der er i nærheden for at få nogle flotte, sjove og farverige billeder.

4. Sørg for at have kameraet fremme, så du kan fange de sjoveste og mest fantastiske øjeblikke. Hvis du render rundt med kameraet i hånden i stedet for at skulle tage det frem hele tiden, glemmer folk hurtigt, at du har det, og du kan derfor tage billeder af dem, når de er helt sig selv. På den måde kan du også tage billeder, hvor folk ikke står og poserer og derfor ikke lægger mærke til, at du fotograferer dem - det giver altså nogle sjove og naturlige billeder.

5. Hvis det er muligt, er det en god idé at slå blitzen fra og i stedet bruge det naturlige lys, der er i dine omgivelser. Om aftenen kan det selvfølgelig være nødvendigt med blitzen, hvis det er mørkt.

6. Læs manualen til dit kamera, så du lærer dets forskellige indstillinger at kende, og øv dig i at bruge de rigtige indstillinger til de rette motiver, baggrunde, lys og så videre - det giver det bedste og mest professionelle look, hvis du kan bruge indstillingerne rigtigt.

Læs også: Bliv god til at tage billeder

7. Det kan være en god idé at bruge zoom-funktionen for at få detaljerne på billedet med, men husk, at der skal være masser af lys, når du zoomer, så motivet ikke bliver sløret.

8. Forudse det perfekte billede ved at studere de folk, du tager billeder af. Har de et bestemt udtryk, når de pakker gaver op, griner de på en bestemt måde, eller er der andre ting, der kunne være sjove at fotografere? Hold øje, lyt og lær - på den måde kan du fange personerne i nogle helt bestemte situationer og udtryk.

9. Prøv at tage billeder fra en skør vinkel. Tag billeder over hovedet, fra gulvhøjde eller hold det skråt, når du fotograferer. På den måde får du sjove og anderledes billeder, der skiller sig ud fra andres.

10. Del dine billeder på Facebook, så dine venner kan tagge sig selv, kommentere og synes godt om dem. Det er sjovt at genopleve øjeblikket sammen med de personer, der var til stede, eller at vise andre, der ikke var der, hvad der skete. Husk dog, at du ikke skal smide upassende billeder på Facebook, og læg ikke billeder på af dine venner, som du ikke selv ville blive glad for lå online.

Vind et digitalkamera fra Nikon her!

MestLæste