Det sker

Sådan tager du gode feriefotos

Af Katrine Lund 22. juni 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan være svært at tage det perfekte billede på ferien, så derfor giver vi dig her tips og tricks til at fylde fotoalbummet op med flotte sommerminder.

Gå tæt på personen
Her har vi to billeder med en glad pige og hendes hest. Da det første billede er taget langt fra, får vi ikke rigtig fornemmelsen af pigens horhold til hesten på samme måde som på billede to, hvor den professionelle fotograf har taget billedet tættere på. På billede to får vi meget mere indlevelse i billedet, og kan se at pigen og hesten har det godt sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Personer og dyr ser også næsten altid pænere ud, når billedet er taget lidt oppefra i stedet for nedefra, som det professionelle foto er et godt eksempel på!

Amatørbilledet Det professionelle foto

Læs også: Sådan tager du det perfekte billede

Ryd op i billedet
Her er motivet London Eye, men det kunne lige så godt være en karrusel i en forlystelsespark. På det professionelle foto tager fotografen billedet op imod den blå himmel, hvilket ser superflot ud, og gør billedet meget overskueligt, da man kun ser hjulet på billedet. Hvorimod vi på amatørbilledet ser hjulet sammen med en masse andet, og det kan altså godt få billedet til at se rodet ud.

Du skal altså huske, at du ikke kun skal koncentrere dig om motivet, men også om alt det andet, du har i søgeren. Her betyder det, at du ikke kan få hele hjulet med, men må nøjes med et udsnit, så der bliver ryddet op i billedet.

Amatørbilledet Det professionelle foto

Arbejd med dybden
Toget her bliver på det professionelle billede vist fra siden, hvorimod amatøren vælger en helt lige vinkel, som gør, at vi kun får lidt af toget med. Den professionelle fotografs mere skrå vinkel, gør at vi kan se mere af toget og får en fornemmelse af, at det kommer kørerne hen ad skinnerne på en helt anden måde. Dybden i et billede, gør det altså meget livagtigt.

Dybden kan du også bruge, hvis du skal tage et familieportræt. I stedet for at sætte alle på rad og række, så fordel dem mellem forgrund, midte og baggrund, og træder du et skridt til siden, giver det også dybde i fotoet.

Amatørbilledet Det professionelle foto

Kunne du tænke dig at blive supersej til at tage billeder, så vind et kamera her!

Tre nemme tips
1. Hvis du skal tage billeder af børn eller dyr er det en god idé at bukke dig eller gå ned i knæ, sådan at du kommer tæt på motivet og undgår alt for meget i baggrunden.

2. Du skal være tålmodig, når du tager billeder. Tag dig god tid.

3. Undgå modlys, når du tager billeder udenfor. Du skal altså ikke tage billeder direkte op imod sollys. Hvis du tager billeder den vej, er det en god idé at bruge blitz.

MestLæste