Mit liv

Sådan overlever du nytårsaften med dine forældre

Af Stine Kærsgaard 29. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Selv om det jo er megahyggeligt, er det stadig … en fest med dine forældre!

2015 er ved at nå til vejs ende, og det betyder, at vi meget snart skal byde velkommen til år 2016 med festfyrværkeri, sjove hatte og lækker mad. Er din plan at tilbringe nytårsaften i selskab med dine forældre og dine søskende, så har vi her nogle bud på, hvordan I sammen kan få den bedste aften.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Nice nytår - sådan gør du!

For ja, selv om du jo ikke skal danse og fjolle rundt med dine BFF’er, så kan det faktisk stadig blive superhyggeligt at tilbringe aftenen sammen med din familie.

Lav en quiz

Ofte er omdrejningspunktet nytårsaften – helt ligesom juleaften – maden, hvilket er klart nok, for det er jo meganice at have en anledning til at spise lækker mad. Men det kan altså også godt blive lidt kedeligt i længden bare at sidde og spise. Lav derfor en året-der-gik-quiz, som I kan hygge jer med i løbet af aftenen. Der kan være musikspørgsmål, politiske spørgsmål eller andre spørgsmål relateret til år 2015.

Udnyt, at du kan gøre lidt ekstra ud af dig selv

Selv om du bare skal hygge derhjemme, behøver du jo ikke at sidde i dit nattøj. Udnyt, at du kan gøre lidt ekstra ud af dig selv, hop i en kjole og læg en flot øjenmakeup. Ser du oplagt ud, vil du også helt automatisk blive mere opsat på at skulle have en sjov og festlig aften.

Lav en playliste med ALLE de bedste hits

I stedet for at brokke dig over, at I skal høre din mors playliste på repeat, så stå selv for at lave en playliste, som du kan sætte på i løbet af aftenen. Dine forældre vil garanteret også synes, det er nice at danse rundt til ”Sorry”, ”Perfect” eller ”Tulips”! Find Vi Unges ultimative nytårs-playliste her.

Læs også: Scor ham nytårsaften

Opsummér året sammen

Det kan faktisk være rigtig hyggeligt at tage en runde, hvor man hver især fortæller, hvad der er det bedste, der er sket i det forgangne år. Man bliver nemlig glad af at tænke på de gode ting, og faktisk får det også en til at værdsætte det hele lidt mere. Du kan også foreslå, at I afsluttende fortæller hinanden, hvad I drømmer om at opnå i år 2016.

Snap med dine veninder

Selv om du og dine veninder ikke er rigtigt sammen på aftenen, så kan I faktisk godt være det lidt alligevel. Du skal selvfølgelig ikke sidde med din telefon hele tiden (det er dårlig stil!!), men det er stadig meget hyggeligt at kunne følge lidt med i, hvad de andre laver. Du kan for eksempel snappe, at I hjemme hos jer forbereder jer til maden, at du lægger en nice øjenskygge på, eller at du danser rundt til dit yndlingshit. På den måde er du alligevel lidt sammen med dine veninder – også selv om du tilbringer aftenen i selskab med din dejlige familie.

Her er ti nytårsforsætter, som er nice at stræbe efter:

10godenytårsforsætter

Sådan overholder du det: Lav en regel, der hedder, at du skal rydde op hver aften, inden du går i seng. Så undgår du, at bunkerne med tøj og alt andet rod bliver uoverskuelige, og dit værelse bliver fint hver dag.
Sådan overholder du det: Planlæg, hvornår du laver lektier. Skriv ind i din kalender, at du skal lave lektier mellem klokken 18 og 20. Når det står i din kalender, så er det lettere at overholde. Du kan også aftale med din veninde, at I laver dem sammen. Så bliver det ikke så kedeligt at lave lektier
Sådan overholder du det: Tænk på, hvis det var dig, der blev bagtalt, og hvor forfærdeligt det må være for den, det går ud over. Og hvorfor skal du egentlig gøre det? Når du tænker sådan, så får du helt sikkert ikke lyst til at bagtale nogen mere!
Sådan overholder du det: Ha’ altid frugt med i din taske, og sørg for både at spise morgenmad, frokost og aftensmad. Når du overholder de tre store måltider, så bliver du nemlig ikke så sliksulten.
Sådan holder du det: Hver gang du lover noget, så tænk over, om du kan holde det. Det er bedre at indrømme, hvis ikke du kan holde det, og så sige med det samme: »Ej, jeg tør ikke love, jeg gør det, men jeg skal nok prøve«.
Sådan overholder du det: Lav en fast aftale med dem om, at du for eksempel besøger dem hver anden søndag. Når du har en fast aftale, så glemmer du ikke at se dem. Og de vil elske, at du kommer og besøger dem tit.
Sådan overholder du det: Når du vågner, så tænk på alle de ting, der vil ske i løbet af dagen, som du glæder dig til. Og når du går i seng, så tænk på alt det gode, der skete i løbet af dagen. På den måde får du vendt dine tanker til en masse positivt.
Sådan overholder du det: Gør det til en vane at tage cyklen, hver gang du skal nogen steder hen. Og husk, at når du tager trapperne, går en tur eller danser, så er det også motion! Hvad med at skifte caféturen med veninden ud med en tur i svømmehallen?
Sådan overholder du det: Tænk på, hvor lidt der skal til for at gøre andre glade. Og det føles også rigtig rart at gøre noget godt for andre. Husk at en god gerning sagtens bare kan være at hjælpe en gammel dame over vejen, handle ind for din mor eller hjælpe din lillebror med lektierne.
Sådan overholder du det: Når du får lyst til at købe noget, så tænk over, om det virkelig er noget, du mangler. Du kan eventuelt få lavet en opsparingskonto i banken, så du kan sætte penge ind, når du får løn eller lommepenge. Det er ikke så nemt at bruge pengene, når du først skal ind i banken og hæve dem.

MestLæste