Måske har du tænkt på, at der er nogle ting, du burde gøre anderledes overfor din familie, og måske har du overvejet, hvad du vil ændre eller gøre bedre i 2012. Men det kan altså være svært at holde nytårsforsætterne, og derfor er det vigtigt, at du laver realistiske mål.

Læs også: Sådan holder du dit nytårsforsæt

Her får du nogle idéer til, hvordan du kan overholde dem!

Vær med i familieaktiviteterne
Sig ja til din familie. Måske lyder en familie-skovtur eller din onkels fødselsdag ikke så spændende, men husk på, at familien er vigtig, og at du sikkert bliver positivt overrasket, hvis du tager ja-hatten på og er åben og imødekommende.

Brug tid med dine søskende
Selv om dine søskende er irriterende, så kan dine søskende blive nogle af dine tætteste og mest fortrolige venner. Lav ting sammen, hvor I griner og har det sjovt, og lad være med at "udstille" dine søskende over for dine forældre. På den måde vil de stole på dig, og så kan I opbygge et stærkt søskendebånd.

Læs også: Hvad betyder din søskenderolle?

Drop teenageattituden
Der er altså ingen grund til at snerre af dine forældre og kalde dem alle mulige grimme ting, bare fordi de ikke giver dig ret. Dine forældre gør alt, hvad de kan for at være gode forældre, så hvis du er uenig med dem, så snak med dem og fortæl dem, hvad du føler og omvendt.

Prøv også testen: Hvor meget teenager er du?

Hjælp til
Dine forældre bliver helt sikkert mindre besværlige, hvis du hjælper til derhjemme. Tøm opvaskeren, lav aftensmad og gør rent, uden at de behøver at bede dig om det. Hvis du gør det, vil de tænke, at du er moden og ansvarsfuld, og så får du sikkert lov til mere i længden.

Læs også: Hold dine sunde og skønne nytårsforsætter