kærlighed

Min eks fortæller løgne om mig

Af Stine Kærsgaard 14. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Oplever du, at din ekskæreste fortæller løgne eller siger grimme ting om dig? Læs her, hvad du kan gøre.

Alle ved, at breakups kan være rigtig hårde, og når folk oplever at blive sårede eller skuffede over personer, som de har haft helt tæt på, kan det nogle gange føre nogle grimme ekskæreste-krige med sig.

Det kan være rigtig svært at forstå, hvorfor en person, som man har været kærester med, lige pludselig ændrer sig SÅ meget og måske endda begynder at sprede rygter om en. Det gør SÅ ondt! Der kan være mange grunde til, at det sker. Men ofte handler det om, at personen har svært ved at håndtere, at han eller hun er blevet droppet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Min veninde lyver

Hvis du oplever, at din ekskæreste har opført sig tarveligt eller har fortalt løgne om dig, så læs med her, og få hjælp til, hvad du kan gøre:

Afklar motivet

Din ekskæreste er meget sikkert blevet såret, men måske er han også vred på dig, siden han har lyst til at fortælle løgne om dig. Prøv derfor at tænke over, om du har gjort eller sagt noget, som kunne gøre ham vred. Slog du op over sms? Fik du følelser for hans ven? Ignorerede du ham bare fra den ene dag til den anden? Eller var du bare urimelig, jaloux og drev ham til vanvid til sidst? Selv om din ekskæreste på ingen måde har ret til at fortælle løgne om dig, så prøv alligevel at sætte dig ind i hans situation.

Tag en snak med ham

Når du har tænkt over grundene til, hvorfor han spreder rygter om dig, så tag kontakt til ham. Der er med garanti en masse ”uforløste ting”, som I ikke har snakket om, efter I slog op. Hvis han får lov til at stille dig spørgsmål og få sine frustrationer ud, kan det måske hjælpe.

Læs også: Hjælp! Jeg er forelsket i min ekskæreste

Se ham i øjnene, når du konfronterer ham

I stedet for bare at sende en besked om, at du synes, han er sindssygt tarvelig, så snak med ham ansigt til ansigt. Sms-kommunikation kan være farlig, og ingen af jer vil have mulighed for rigtigt at tale ud. Hvis han ikke vil ses, så opsøg ham et sted, hvor du ved, han kommer, og hvor der ikke er alt for mange andre mennesker til at forstyrre jer.

Fortæl ham, at det gør ondt

Det sidste, du har lyst til, er garanteret at se på ham. Det er klart, for selvfølgelig har du ikke lyst til at snakke med en, som gør dig så ked af det – med vilje! Men måske har din ekskæreste ikke tænkt over, hvor ked af det han faktisk gør dig. Kigger du ham i øjnene og siger, at de rygter han spreder om dig, gør dig ked af det, så vil han helt sikkert tage det meget mere til sig, end hvis du bare sender en sur besked.

Læs også: Hvad er reglerne mellem ekskærester og venner?

Forfald ikke til hans niveau

Selv om du får lyst til at ”give igen” af samme skuffe, så skal du under alle omstændigheder ikke gøre som ham. Hold din sti ren, og lad være med at sige grimme ting om ham. Begynder du at gøre som ham ham, så starter krigen.

Spild ikke dine tanker på ham

Hvis du konfronterer din ekskæreste, og han er totalt ligeglad med, at han sårer dig, eller overhovedet ikke gider at snakke med dig, så må du prøve at sige pyt og komme videre. Hvis han ikke kan se, at det er langt ude, det han har gang i, så skal han ud af dit liv på alle måder – og derfor behøver du heller ikke spilde mere energi eller flere tanker på ham.

I galleriet guider vi dig til, hvordan du kan slå op på en god og skånsom måde:

Breakup-guide:Sådankanduslåop

Inden du slår op, skal du være helt sikker på, at det er den rigtige beslutning, du tager. Du skal gerne have gået med tanken i noget tid og have afprøvet forskellige andre ting som for eksempel at snakke med din kæreste om jeres problemer. Det er også en god idé at lave en privat liste med ulemper og fordele dit forhold, hvis det kan hjælpe dig henimod at blive mere sikker på din beslutning.
Foto: Shutterstock
Før du aftaler at mødes med din kæreste, skal du tænke over, hvad du vil sige til ham. Hvad har fået dig til at tage beslutningen? Hvorfor er du ikke glad for ham længere? Husk på, hvorfor du har besluttet at slå op, og hvorfor du gerne vil komme videre. Herefter er det godt at overveje, hvordan du siger de her ting på den bedste måde til din kæreste.
Foto: Shutterstock
Det er altid bedst at slå op face-to-face – faktisk er det den eneste rigtige ting at gøre! Forbered eventuelt din kæreste på, at du har brug for at snakke med ham om noget vigtigt, før I mødes, men hold derefter fast i, at du først vil snakke om det, når I kan ses rigtigt.
Foto: Shutterstock
Det er en god idé at mødes på neutral grund - i en park eller et andet sted, hvor I kan være alene. Der er ingen grund til at slå op, mens I er sammen med en masse andre mennesker. Det er en meget personlig sag mellem dig og din kæreste, og han fortjener, at I er alene, når du gør det.
Fortæl ham på en sød og rolig måde, hvorfor du slår op. Den, der bliver forladt, vil altid gerne have en forklaring, men prøv på ikke at virke bebrejdende. Du skal ikke såre ham ved at remse alle hans fejl og mangler op. Pas på du ikke siger noget, du kommer til at fortryde senere hen.
Foto: Shutterstock
Husk også at fortælle ham, hvor meget jeres tid sammen har betydet for dig, og at han måske altid vil betyde noget helt særligt for dig. Men gør det kort, så du ikke pludselig kommer i tvivl om din beslutning eller forvirrer ham unødigt!
Spørg ham, hvordan han har det, men stå fast ved din beslutning. Du skal være sød, men samtidig ikke give ham håb om, at I kan blive ved med at være kærester, hvis du ikke ønsker det.
Foto: Shutterstock
Brug ikke for lang tid på at diskutere med ham, hvorfor du har taget beslutningen, eller om det er det rigtige for jer - det gør bare jer begge endnu mere forvirrede og trækker tingene i langdrag. Hvis det er rigtigt for dig, at I ikke skal være sammen mere, så stå ved det og sig, at du gerne vil have, han respekterer din beslutning.
Foto: Shutterstock
Lige efter du har slået op, så hold lav profil med ubetænksomme billeder (for eksempel af dig og andre fyre) på sociale medier – det er altid en god idé at vende tingene og spørge dig selv, hvordan du ville ønske, at din ekskæreste opførte sig, hvis han lige havde slået op med dig?
Foto: Shutterstock
Hvis han stadig er smaskforelsket i dig, bliver ved med at skrive til dig og tigge og bede om at få dig tilbage, så svar gerne, at du godt kan forstå han synes, det er hårdt. MEN husk på, at du altså gør ham lidt af en omvendt tjeneste ved at blive ved med at have kontakt til ham. For hans egen skyld bør du derfor stoppe al kontakt på et tidspunkt, så han hurtigere kan komme videre.

MestLæste