Alle ved, at breakups kan være rigtig hårde, og når folk oplever at blive sårede eller skuffede over personer, som de har haft helt tæt på, kan det nogle gange føre nogle grimme ekskæreste-krige med sig.

Det kan være rigtig svært at forstå, hvorfor en person, som man har været kærester med, lige pludselig ændrer sig SÅ meget og måske endda begynder at sprede rygter om en. Det gør SÅ ondt! Der kan være mange grunde til, at det sker. Men ofte handler det om, at personen har svært ved at håndtere, at han eller hun er blevet droppet.

Læs også: Min veninde lyver 

Hvis du oplever, at din ekskæreste har opført sig tarveligt eller har fortalt løgne om dig, så læs med her, og få hjælp til, hvad du kan gøre:

 

Afklar motivet

Din ekskæreste er meget sikkert blevet såret, men måske er han også vred på dig, siden han har lyst til at fortælle løgne om dig. Prøv derfor at tænke over, om du har gjort eller sagt noget, som kunne gøre ham vred. Slog du op over sms? Fik du følelser for hans ven? Ignorerede du ham bare fra den ene dag til den anden? Eller var du bare urimelig, jaloux og drev ham til vanvid til sidst? Selv om din ekskæreste på ingen måde har ret til at fortælle løgne om dig, så prøv alligevel at sætte dig ind i hans situation.

 

Tag en snak med ham

Når du har tænkt over grundene til, hvorfor han spreder rygter om dig, så tag kontakt til ham. Der er med garanti en masse ”uforløste ting”, som I ikke har snakket om, efter I slog op. Hvis han får lov til at stille dig spørgsmål og få sine frustrationer ud, kan det måske hjælpe.

 

Læs også: Hjælp! Jeg er forelsket i min ekskæreste

 

Se ham i øjnene, når du konfronterer ham

I stedet for bare at sende en besked om, at du synes, han er sindssygt tarvelig, så snak med ham ansigt til ansigt. Sms-kommunikation kan være farlig, og ingen af jer vil have mulighed for rigtigt at tale ud. Hvis han ikke vil ses, så opsøg ham et sted, hvor du ved, han kommer, og hvor der ikke er alt for mange andre mennesker til at forstyrre jer.

 

Fortæl ham, at det gør ondt

Det sidste, du har lyst til, er garanteret at se på ham. Det er klart, for selvfølgelig har du ikke lyst til at snakke med en, som gør dig så ked af det – med vilje! Men måske har din ekskæreste ikke tænkt over, hvor ked af det han faktisk gør dig. Kigger du ham i øjnene og siger, at de rygter han spreder om dig, gør dig ked af det, så vil han helt sikkert tage det meget mere til sig, end hvis du bare sender en sur besked.

 

Læs også: Hvad er reglerne mellem ekskærester og venner?

 

Forfald ikke til hans niveau

Selv om du får lyst til at ”give igen” af samme skuffe, så skal du under alle omstændigheder ikke gøre som ham. Hold din sti ren, og lad være med at sige grimme ting om ham. Begynder du at gøre som ham ham, så starter krigen.

 

Spild ikke dine tanker på ham

Hvis du konfronterer din ekskæreste, og han er totalt ligeglad med, at han sårer dig, eller overhovedet ikke gider at snakke med dig, så må du prøve at sige pyt og komme videre. Hvis han ikke kan se, at det er langt ude, det han har gang i, så skal han ud af dit liv på alle måder – og derfor behøver du heller ikke spilde mere energi eller flere tanker på ham. 

 

I galleriet guider vi dig til, hvordan du kan slå op på en god og skånsom måde:

Breakup-guide: Sådan kan du slå op