kærlighed

Hvad er reglerne mellem ekskærester og venner?

Af Oliver Kokholm Ungermann 10. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Må du date din ekskærestes gode ven, og er det ok, at din veninde flirter med din eks? Tjek de uskrevne regler her.

Det er umuligt at styre sine følelser, og nogle gange bliver man bare forelsket i en, som kan stille dig i lidt af et dilemma. For må du date din ekskærestes gode ven eller din venindes egen eks? Det kan man hurtigt få ondt i maven af at tænke på.

Læs også: Venidne/kæreste-regler

Tjek de uskrevne regler mellem ekskærester og venner herunder.

Hvaderreglernemellemekskæresterogvenner?

Åh, det er svært et dilemma – men det kommer altså meget an på situationen! Det ville være tarveligt, hvis du flirtede med hans allerbedste ven lige foran ham, men du kan jo ikke holde dig fra alle og enhver, bare fordi din ekskæreste kender personen. Det vigtigste er, at du tænker over, hvordan du og din eks har det sammen. Hvis I lige har været igennem et vildt svært breakup, og han måske stadig har følelser for dig, skal du nok holde lidt igen, men er I totalt ovre hinanden, betyder det ikke så meget.
Shutterstock
Hvis du er blevet superforelsket i hans ven, og du og din ekskæreste desuden er afklarede med jeres brud, kan du godt flirte med ham. Du må dog være forberedt på, at han måske vil afvise dig i respekt for sin gode ven, for det er faktisk hans ansvar at sige fra, hvis han synes, det er mærkeligt at date sin vens ekskæreste.
Shutterstock
Hvis din gode veninde flirter med din ekskæreste kort tid efter, I har slået op, har du god grund til at føle dig lidt forrådt – for det er altså ikke i orden! Hun burde være der for dig lige nu og hjælpe dig med at komme over ham.
Shutterstock
Selv om det ikke er god stil, hvis din veninde går efter din eks kort efter, I har slået op, kan du altså ikke spærre ham for altid. Hvis din veninde er vildt forelsket i ham, og det er lang tid siden, I havde noget sammen, kan du ikke forbyde hende at gå efter ham. Men du kan og skal være en god veninde og minde hende om, hvorfor I slog op - og har han for eksempel været dig utro, har du god grund til at advare hende!
Shutterstock
Har du selv fået et crush på din gode venindes ekskæreste, skal du snakke med hende, før du gør noget. Hvis du fortæller hende om dine sommerfugle i maven, og de desuden begge er kommet videre, vil hun helt sikkert ikke have noget imod det. Men snakker du ikke med hende først, risikerer I at blive uvenner.
Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste