Mit liv

Veninde/Kæreste-regler

Af Luise Gregersen 14. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan er reglerne egentlig, når det kommer til veninder og kærester? Få styr på do’s og don’ts her!

Det kan godt være lidt tricky at lure reglerne for veninder og kærester. Hvornår er det lige, at det er i orden at hænge ud med din venindes kæreste alene, og må du date din venindes eks? Få svarene lige her!

Læs også: Alt om venskab: Veninder A-Z

Må jeg hænge ud med min venindes kæreste alene?
Hvis der på ingen måde er noget imellem dig og din venindes kæreste, kan I i princippet godt hænge ud sammen uden din veninde. MEN der er altså nogle ting, der skal være helt på det rene først. Med mindre I er ude og shoppe efter din venindes fødselsdagsgave, så skal hun altså vide, at I hænger ud. Hun skal også have muligheden for selv at være med, når I hænger ud. Ikke noget med at holde veninden udenfor, fordi I begge er mega-Barcelona fans og ikke gider se kampen med hende, fordi hun hele tiden spørger, hvad off-side er. Hun skal have tilbuddet om at være med, og først hvis hun selv takker nej, er det ok, at I hænger ud alene.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Må jeg droppe en aftale med min veninde for at hænge ud med min kæreste?
Som udgangspunkt er det en virkelig dårlig idé at aflyse en aftale med din veninde for at være sammen med din kæreste. Der er dog et par undtagelser. Hvis det er dig og din kærestes eneste mulighed for at ses, inden en af jer flytter til et andet land, hvis det er jeres årsdag, eller hvis hans hund er død, og han virkelig har brug for trøst. I de situationer vil de fleste gode veninder forstå, hvorfor du vælger at aflyse. De samme regler gælder desuden, hvis du vil droppe en aftale med din kæreste for at hænge ud med din veninde.

Læs også: Hold på både veninden og kæresten

Må jeg date min venindes eks-kæreste?
Må din veninde date din eks-kæreste, som du var ligeså hovedkulds forelsket i, som hun var i den eks, du nu vil date? Nej, vel? Det er nemlig vildt mærkeligt at se sin veninde sammen med en, man selv har haft stærke følelser for. Hvis du er overbevist om, at han er din eneste ene, så må du prøve at forklare situationen for din veninde og håbe på at få hendes accept, men du skal være forberedt på, at hun kan sige nej og måske endda vælger at droppe dig som veninde.

Må jeg fortælle min veninde, at jeg synes, hendes kæreste er en idiot?
Det kommer an på, hvorfor du synes, han er en idiot. Hvis det er fordi, han har været hende utro, eller på andre måder har behandlet hende som andet end den prinsesse, hun er, så kan du fortælle hende, hvad du synes. Men sørg for at sige det på en pæn måde. Hvis du bare synes, han er megalam og ikke har fortjent din fantastiske veninde, er det bedre at holde det for dig selv. Din veninde synes tydeligvis, at fyren er fantastisk, og det er du nødt til at acceptere.

Herunder kan du se 7 tegn på, din veninde er sur på dig!

7tegnatdinvenindeersurdig

Plejer hun altid at svare på dine beskeder, og nu gør hun det pludselig ikke? Det kan være et tegn på, at hun er sur over et eller andet. Kan du se, at hun har set dine beskeder, kan du skrive stille og roligt til hende, hvorfor hun ikke svarer, og om I skal løse problemet, inden I bliver uvenner.
Svarer hun lige pludselig kun i korte sætninger, når I snakker sammen, kigger ned og smiler mindre? Så er der nok et eller andet galt. Hvis hun ikke vil fortælle det, bliver du nødt til at presse på, så jeres venskab ikke bliver ødelagt. Du kan for eksempel sige til, at du rigtig gerne vil vide, hvis du har gjort noget, der har gjort hende sur, så du kan gøre det godt igen.
Hvis hun pludselig går udenom dig i frikvarterne, eller hun spurter hjem, når I har fri, er der nok et eller andet i vejen. Det behøver ikke at være noget med dig, men spørg alligevel ind til det, så du ikke skal gå og tænke over det i lang tid.
Er hun begyndt at sætte dig i anden række, og i stedet hænge ud med nogle andre piger? Det kan være rigtig svært at få sig selv til at bringe det op, fordi man ikke vil lyde som den klæbrige veninde, men hvis du er vant til, at I er meget sammen, kan du sagtens tillade dig at spørge, hvorfor det har ændret sig.
Det er ikke sjovt at have en veninde, der hele tiden skal kritisere, og hvis din veninde er blevet sådan, er hun nok enten sur eller bare en dårlig veninde.
Det er aldrig okay at bagtale nogen – heller ikke selv om man er sur! Gør hun det, er det dig, der har lov til at være sur og ikke hende. Tal om jeres skænderier under fire øjne og ikke med alle mulige andre.
Er de søde billeder af jer sammen på Instagram eller Facebook lige pludselig væk? Så må der være en grund til det. Måske vil hun bare have fornyet dem, men det kan lige så godt være et tegn på, at hun har et horn i siden på dig!