Mit liv

Hold på både veninden og kæresten

Af Line Sølvhøj Jensen 11. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan være svært at få tid til din veninde og kæreste samtidig. Her får du råd til, hvad du kan gøre.

Når du får en kæreste, må du ikke glemme din veninde. Men hvordan er det lige, du får tid til dem begge to og sikrer dig, at din veninde ikke føler sig udenfor?

Det kan godt være lidt svært, når I er supertætte veninder, og du får en kæreste. Lige pludselig har du ikke så meget tid til din veninde, som du plejer. Og det skulle jo helst ikke ende med, at din veninde kommer til at hade din nye kæreste, fordi han tager al din tid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Alt om venskab: Veninder A-Z.

Hvad kan du gøre?
Det er vigtigt, at du både er sammen med din veninde og din kæreste. Men du kan faktisk også være sammen med dem begge to på samme tid. For eksempel kan I jo tage i biffen eller på café alle tre. Det kan også være en supergod idé, hvis din kæreste tager en af hans venner med, når I skal være sammen alle sammen, så din veninde ikke føler, at hun er "det tredje hjul".

Sådan får du tid til din veninde, når du har en kæreste
Selv om det er hyggeligt, når I alle tre kan lave noget sammen, så er det supervigtigt, at du også laver noget sammen med din veninde alene, så hun ikke føler, at hun bare er med jer hver gang. Og faktisk kan du sagtens være sammen med hende rigtig tit, uden at du behøver droppe aftalen med din kæreste.

• Brug frikvartererne sammen med hende. Hvis din kæreste og dig går på samme skole, så er det selvfølgelig helt okay, at du lige siger hej til ham i frikvarteret. Men tænk på, at han også er sammen med sine venner, så du kan passende bruge pauserne sammen med din veninde.

Læs også: Sådan fortæller du sandheden.

• Send sms'er eller snaps til hende eller ring til hende for at sludre - præcis som I plejer at gøre. Hvis du er sammen med din kæreste, og du ikke vil være dødkedelig og sidde med din mobil i hånden, så kan du jo lige skrive en hurtig sms, når han går på toilettet.

• Hvis du har en aftale med din kæreste efter skole, så sig, at du kommer en halv time senere. Så kan din veninde og dig følges fra skole og få snakket lidt.

• Hvis ikke din kæreste og dig sover sammen, så kan du jo stadigvæk sove sammen med din veninde engang imellem.

• Foreslå hende, at I laver lektier sammen. Hvis du alligevel skal lave lektier, når kæresten ikke er der, så kan I jo lave dem sammen.

• Vær sammen med din veninde, når din kæreste alligevel skal til fodbold, eller hvis han skal være sammen med sine venner.

Læs også: Pas på din veninde.

Herunder kan du se 7 tegn på, din veninde er sur på dig!

7tegnatdinvenindeersurdig

Plejer hun altid at svare på dine beskeder, og nu gør hun det pludselig ikke? Det kan være et tegn på, at hun er sur over et eller andet. Kan du se, at hun har set dine beskeder, kan du skrive stille og roligt til hende, hvorfor hun ikke svarer, og om I skal løse problemet, inden I bliver uvenner.
Svarer hun lige pludselig kun i korte sætninger, når I snakker sammen, kigger ned og smiler mindre? Så er der nok et eller andet galt. Hvis hun ikke vil fortælle det, bliver du nødt til at presse på, så jeres venskab ikke bliver ødelagt. Du kan for eksempel sige til, at du rigtig gerne vil vide, hvis du har gjort noget, der har gjort hende sur, så du kan gøre det godt igen.
Hvis hun pludselig går udenom dig i frikvarterne, eller hun spurter hjem, når I har fri, er der nok et eller andet i vejen. Det behøver ikke at være noget med dig, men spørg alligevel ind til det, så du ikke skal gå og tænke over det i lang tid.
Er hun begyndt at sætte dig i anden række, og i stedet hænge ud med nogle andre piger? Det kan være rigtig svært at få sig selv til at bringe det op, fordi man ikke vil lyde som den klæbrige veninde, men hvis du er vant til, at I er meget sammen, kan du sagtens tillade dig at spørge, hvorfor det har ændret sig.
Det er ikke sjovt at have en veninde, der hele tiden skal kritisere, og hvis din veninde er blevet sådan, er hun nok enten sur eller bare en dårlig veninde.
Det er aldrig okay at bagtale nogen – heller ikke selv om man er sur! Gør hun det, er det dig, der har lov til at være sur og ikke hende. Tal om jeres skænderier under fire øjne og ikke med alle mulige andre.
Er de søde billeder af jer sammen på Instagram eller Facebook lige pludselig væk? Så må der være en grund til det. Måske vil hun bare have fornyet dem, men det kan lige så godt være et tegn på, at hun har et horn i siden på dig!

MestLæste