ekskæreste
Krop & Sind

Hjælp! Jeg er forelsket i min ekskæreste

Af Oliver Kokholm Ungermann 28. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du blevet forelsket i din ekskæreste igen, og vil du gerne have ham tilbage? Få gode råd til, hvordan du skal tackle det, her!

Det er desværre ikke altid så nemt, som du selv ønsker det, når et forhold slutter, og din ekskæreste skal glemmes. Og det kan gøre dit hoved endnu mere fortvivlet, hvis du efter noget tid igen forelsker dig i ham og overvejer at finde tilbage til ham.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vær kritisk

Er du blevet forelsket i din ekskæreste, er det vigtigt at overveje, hvorfor I før har slået op med hinanden. Der må være en grund til, at det gik galt i jeres forhold, og du skal derfor gøre op med dig selv, om det er værd at gå tilbage til det. Det vigtigste er, at I har tilgivet hinanden, så ingen af jer bærer nag over det, der er sket.

Læs også: Kan man blive bedste venner med sin ekskæreste?

Mærk efter

Det er vigtigt, at du virkelig mærker efter i din krop, hvis du overvejer at finde tilbage til din ekskæreste. Du skal være helt sikker på, at det er ægte følelser, og at du brænder for at være sammen med ham igen. Det er nemlig nemt at blive forvirret over sine følelser, og de kan lige så godt betyde, at du savner en sød dreng at hygge dig med - som ikke nødvendigvis behøver at være din ekskæreste. Det kan være, din ekskæreste kommer ind i dine tanker, fordi du forbinder kærlighed med de minder, I har sammen. Men du kan altid få nye minder med en ny, sød fyr!

Pas på

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil tilbage til din ekskæreste, skal du huske dig selv på, at han ikke nødvendigvis har det på samme måde. Husk derfor at passe på dig selv, så du ikke bliver alt for såret, hvis han ikke vil finde tilbage til dig, og acceptér hans beslutning, selvom det er trist.

Læs også: Sådan slipper du af med ekskæresten

En ny kæreste

Hvis dine følelser over for din ekskæreste er kommet, efter han har fået en ny kæreste, kan det være fordi, du er blevet lidt jaloux på hende. Det er helt normalt at få det sådan, men det er ikke så smart at gå efter din ekskæreste, hvis han er optaget. Har han fået en ny kæreste, er han nok kommet videre, og det er ærgerligt at være hende, der forsøger at splitte dem op. Hvis du venter tålmodigt, kan det være, du får en chance mere for at få ham igen en dag.

Vent en uge

Før du kaster dig ud i at skrive til din ekskæreste og høre, om I skal ses igen, kan det være en god idé at slå koldt vand i blodet og vente en uges tid, før du gør noget. På den måde får du god tid til at mærke ordenligt efter, så du ikke tager en beslutning for hurtigt og fortryder den bagefter. Er du stadig lige så vild efter din ekskæreste, når ugen er gået, skal du selvfølgelig følge dit hjerte.

I galleriet kan du læse, hvad du skal gøre, hvis din ekskæreste sviner dig til!

Hjælp!Minekskærestesvinermigtil

Du kan starte med at prøve at afklare, hvorfor han har brug for at svine dig til. Har du såret ham? Føler han sig udnyttet? Har du været sammen med hans bedste ven? Eller kan du bare slet ikke forstå, hvorfor han gør det? Hvis du finder frem til, hvorfor han sviner dig til, kan du tage en snak med ham. I nogle situationer vil det måske kunne gøre forholdet mellem jer bedre.
Foto: Shutterstock
Hvis svineriet bliver ved, så tag fat i ham og fortæl ham, at hans ord faktisk gør dig rigtig ked af det. Skriv ikke kun over sms – det virker bedre at kigge i hans øjne. Hvis dine ord ikke påvirker ham, så skal du bare holde dig langt væk og prøve ikke at bruge flere tanker på ham… På et tidspunkt vil det stoppe.
Foto: Shutterstock
Noget af det værste, du kan gøre, er, at vise at ham, at hans grimme ord påvirker dig. Hvis du bare lader som ingenting, vil han hurtigt blive træt af at svine dig til. Det bedste du kan gøre er at bide det i dig, være cool og lade som om, det bare praller af.
Det er helt okay at slette sin ekskæreste på de sociale medier – og særligt, hvis han taler grimt om dig! Don’t deal with him – bare slet ham.
Foto: Shutterstock
Måske har han spredt virkelig nederen rygter om dig. Lad være med at panik over, at andre tror forskellige ting om dig. Bare vær dig selv og vær sød, så finder andre hurtigt ud af, at det er ham, som er den nederen af jer to!
Foto: Shutterstock
Endeligt, er det en god ting at komme ud og lave noget sjovt, så du ikke skal sidde og tænke på det. Mød nye søde fyre eller lav sjove ting med dine BFF’er og lad ham være. Du kan ikke bruge hans hateri til noget anyway!
Foto: Shutterstock
Måske er det svært at se i situationen, men faktisk er det sådan, at de fleste mister sympati for folk, der spreder rygter eller taler dårligt om andre. Når folk hører på din kæreste tale grimt om dig, vil de hurtigt gennemskue, at det er ham den er gal med og ikke dig. Og for GUDS SKYLD – lad være med at følge hans dårlige eksempel ved at tale dårligt om ham. Det kommer der ikke noget godt ud af!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste