Krop & Sind

Julenedtur: Kom igennem julen

Af Luise Gregersen 4. december 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er julen slet ikke så hyggelig og dejlig, som den burde være? Læs de bedste tips til at komme over din julenedtur lige her.

Det er december, der er pynt alle vegne, og alle nynner med på hyggelige julesange. Overalt bliver man konfronteret med, at det er jul, og at det er en fantastisk og idyllisk tid. Men for nogen er julehyggen en ubehagelig påmindelse om, at alt ikke er så perfekt, som det burde være.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Mine forældre er skilt - Hvor skal jeg holde jul?

Der er mange ting, der kan gøre julen til en trist højtid. Det kan være, at du ikke skal fejre jul med dem, du gerne vil. Det kan også være, at du har mistet en, du elskede højt i julen, og at du derfor hvert år bliver mindet om sorgen og tabet. En skilsmisse kan også gøre julen sur, fordi du bliver tvunget til at vælge mellem dine forældre.

Uanset hvad årsagen er, så er der flere ting, du kan gøre, for at komme over din julenedtur.

Vær ærlig
Fortæl dine venner og veninder, at du bliver ked af det, når de taler om alle de sjove ting, de skal i julen, fordi det minder dig om, hvor trist din egen jul er. Måske finder du ud af, at heller ikke alle andres juleaftener er helt perfekte?

Gør julen til din egen fest
Bestem dig for at få det bedste ud af situationen. Giv dig selv en gave, som du kan glæde dig til. Det behøver ikke at være noget dyrt. Du kan også give dig selv et løfte om, at du vil bruge en hel dag på kun at lave det, som du selv vil, og intet andet. Sov længe, tag et langt bad eller gå en lang tur. Det er lige meget, hvad du laver, så længe det er noget, du selv har lyst til.

Læs også: 9 ting der helt sikkert får dig i julestemning

Langdistance-jul
Hvis der er en person, der bor langt væk, som du savner særligt meget i julen, så hold jeres egen juleaften over Skype. Det kan sagtens være næsten lige så hyggeligt, som hvis personen sad lige over for dig! Tænd nogle stearinlys og spis julegodter, mens I snakker om alle de sjove ting, I skal lave næste gang, I ses.

Hold jule-fri dag
Hvis julefilm, julemusik og julekalendere gør dig trist, så gør alt hvad du kan, for at undgå TV og radio i juledagene. Hold i stedet en serie-maraton, hør din yndlingsmusik eller læs en virkelig god bog. Jo mere du sørger for hele tiden at have noget at lave, jo mindre vil du tænke på, at det er jul.

Læs også: Føler du dig ked af det?

Skilsmisse-jul
Hvis dine forældre lige er blevet skilt, har du sikkert rigtig svært ved at forestille dig, at det nogensinde bliver en hyggelig jul. Det eneste, du kan gøre, er at få det bedste ud af det. Aftal for eksempel med dine forældre, at du holder tidlig jul hos den ene lillejuleaften og rigtig jul hos den anden juleaften. Næste år bytter de dag. På den måde får du også hele to juleaftener!

MestLæste