Opdateret 2018

Det er superhyggeligt at shoppe julegaver til dem, man holder af, men det kan også være ret frustrerende, hvis man ikke har så mange penge. Derfor får du her nogle tips, så du kan få råd til alle julegaverne!

Lav en liste

Hvem skal have gaver? Og hvor meget skal de hver især have for? Lav en liste over, hvor meget du vil give til hvem - og sørg for, at det er realistisk. Sæt det rigtige beløb af og overhold det, så du ikke ender med at købe noget, der er dyrere, for så er der pludselig ikke råd til de andre gaver.

Spar penge: Sådan laver du dine egne julegaver

Gå sammen

Er I flere, der kan slå jer sammen og give en fælles gave? For eksempel kan du og dine søskende gå sammen om en gave til jeres forældre. På den måde kan I også give en meget federe gave i stedet for at give flere småting.

Tjek prisen

Inden du køber julegaven til kæresten, så tjek lige, om du køber den det rigtige sted. Nogle steder er nemlig billigere end andre! Måske er det billigst at købe det over nettet? På pricerunner.dk kan sammenligne priser og se, hvor du kan købe den billigste udgave af gaven.

Læs også: Dilemma: Hvordan bruger jeg lommepengene bedst?

Aftal, hvor meget I giver for

Måske tror du, du skal bruge mange penge på gaver til veninderne, men det er slet ikke sikkert! Aftal med dine BFF'er, hvor meget I giver hinanden for, så I kan blive enige noget, alle har råd til. I kan også aftale, at I selv laver de gaver, I giver. Det er både gratis og supersødt at give hjemmelavede gaver!

Spar op

Hvis du er ude i god tid, kan du lægge et lille beløb af dine lommepenge til side i månederne op til jul, så har du lidt flere penge til gaver, når du når til december. Det kan være svært at spare op, men det er superfedt at have pengene, når du rammer julemåneden.

Køb, når der er udsalg

Det er faktisk en god idé allerede at begynde at tænke på gaverne til næste år nu. I året op til jul, kan du holde øje med udsalg og gode tilbud. For eksempel kan du gøre nogle gode kup til januarudsalget. Selv om det virker mærkeligt at købe julegaver et helt år inden jul, kan det godt svare sig - der er mange penge at spare!

Læs også: Få råd til nyt tøj: læg et modebudget

20 julegaver, du kan ønske dig:

Julegaveønsker 2017