julegaver diy
Identitet

DIY julegaver - lav dine egne julegaver

Af Isabella Beck Jørgensen 13. december 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
DIY julegaver er den perfekte gave, når du gerne vil give noget personligt. Vi giver dig inspiration så du selv kan lave dine julegaver

Julen kan ikke kun smages i julekøkkenet og fornemmes i radioen, den kan virkelig også mærkes i pengepungen.

Derfor kan det være en god ide at kaste sig ud i at lave DIY julegaver, altså hjemmelavede julegaver. Det sparer både din pengepung, og gør din gave mere personlig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan godt lyde svært at skulle lave sine egne julegaver. Derfor har vi samlet fem "gør det selv tips", som virkelig kan betale sig.

Læs også: 12 ekstra fede julegaver

1. Gavekort
Lav et vildt flot gavekort til dine forældre med billeder af familien og så videre. I gavekortet kan du jo give dit fulde bidrag i en måned til henholdsvis at tømme og fylde vaskemaskinen, dække og tage af bordet, en støvsugning to gange om ugen eller måske babysitte dine mindre søskende.

Hvis du vil lave et gavekort som en DIY julegave til din veninde, kan du give hende et gavekort til en venindedag, hvor i skal have venindedag hvor du laver mad eller bager en kage til hende.

2. Biografbilletter
Køb to biografbilletter til dine forældre og pak dem ind i en sød kuvert, som bonus kan du jo skrive, at gaven skal udløses en aften, og at du vil sørge for at passe dine mindre søskende.

3. Fotoalbum
Skab et fotoalbum og saml alle dine gode minder og giv den til en person, der virkelig betyder noget for dig. Du kan gøre det online, og det er ikke særlig dyrt. Se bare her!

Læs også: 15 tøsegaver til din ønskeseddel

4. Sy
Sy nogle lækre puder i noget sejt stof. Det er overhovedet ikke særlig svært, og du behøver i princippet heller ikke en symaskine, så længe du bare har nål og tråd. Din mormor vil elske en hjemmelavet pude fra dig, det er den perfekte DIY julegave!

Du kan også lære at strikke eller hækle, hvis du er mere til det. Du kan finde en masse strikkeopskrifter på nettet, og garn koster ikke særligt meget. Så er du klar til at hoppe ud i flere DIY julegaver.

5. Mal
Hvis du er kreativ, så kan du male dit helt eget billede til din bedste veninde. På billedet kan du male noget, som I har oplevet sammen. Du kan klistre rigtige billeder, pailletter, glimmer og perler på selve lærredet. På den måde kan du gøre det rigtig cool og personligt, og det koster næsten ikke nogle penge. I Søstrene Grene plejer de at have oplagte materialer, som er billige.

Du kan også lave en ansigtsmaske til din veninde i julegave. Find opskrifterne her:

DenemmesteDIY-ansigtsmasker

Hvis du har tid og overskud, inden du påfører din DIY-ansigtsmaske, kan du dampe dit ansigt, så din hud er helt klar til masken. Det er superenkelt, du skal bare koge noget vand og hælde det ned i en gryde eller en balje. Derefter tager du et håndklæde over hovedet, så du får dampen fra det varme vand mod ansigtet. Du skal selvfølgelig passe på, at du ikke brænder dig! Når du har siddet i et lille stykke tid, er du klar til at påføre din maske. Husk, at vær forsigtig med alt, hvad du kommer på din hud. Føles det forkert, skal du skynde dig at fjerne masken fra ansigtet. Se de nemme masker med naturlige ingredienser til din hudtype i galleriet her.
Det her er en hurtig og effektiv DIV-ansigtsmaske til uren hud. Alt du skal bruge er honning, fint salt og citron! - 1 spiseske Citron - Knivspids salt - 2 spiseskeer honning Pres en citron og hæld en spiseske citronsaft over i en skål, som du tilsætter en knivspids salt til. Når salten er opløst tilsætter du honning, som giver huden fugt. Citronen renser din hud i dybden og fjerner bakterier, og den fine salt hjælper med at åbne dine porer, så huden kan tage i mod ansigtsmasken. Lad masken virke i 3-5 minutter og brug din hverdagscreme bagefter.
Denne maske er simpelthen så nem, og så er den god for din tørre vinterhud. Det eneste du skal bruge er honning og avokado. Du kan med fordel vælge en økologisk udgave af begge ingredienser. - 2 tsk honning - En halv avokado Du kan enten mose avokadoen med en blender eller en gaffel. Bland derefter honningen i, og påfør det på din hud. Lad den virke i 10 minutter, så din hud suger alt fugten fra masken.
Verdens nemmeste maske til kombineret/tør hud – det må være den her. Alt, du skal bruge er naturel yoghurt eller kvark og noget sukker. Kombinationen af de to ingredienser fjerner de døde hudceller og beroliger huden, mens den skrubbes blidt. - 1 spiseske rørsukker - 1 teske yoghurt Sukkeret og yoghurten skal bare blandes sammen og derefter på huden. Lad den virke i 10 minutter, inden du skyller den af med bløde cirkelbevægelser.

MestLæste