Hun skal ikke tale mig efter munden
Jeg syntes, at en god veninde er en, der har sin egen holdning og ikke taler en efter munden. Og så skal hun selvfølgelig være loyal og sød.
Emilie, 14 år

Man ved, hun ikke siger noget videre
En rigtig veninde er en, man kan grine og pjatte med. Man skal ikke tænke sig om, inden man åbner munden, og man kan forstå hinanden ved bare at udveksle blikke. Man skal aldrig tænke eller sige "nu fortæller du det ikke til andre, vel?" - for man kan stole på hinanden. Og så er en veninde en, man altid kan ringe til, hvis man er ked af det og som ikke tilsidesætter en.
Camilla, 13 år.

Læs også: Test: Hvilken slags veninde er du?

Man kan stole på hende
Jeg synes, en god veninde er en, man kan stole på, og som man kan snakke med om alt - lige fra hvem, man kan lide i klassen til hvordan det går i familien. Man skal kunne hjælpe og trøste hinanden, hvis der er noget, man er ked af, men også kunne grine og slappe af sammen.
Emilie, 13 år

Man er ligesom søstre
Et godt venskab er, når man kan stole 100 procent på hinanden. Man skal elske at være sammen og have det sjovt sammen. Og så skal man være unikke for hinanden og kunne fortælle hinanden alt, fordi man stoler på hinanden. Og så skal man elske hinanden som søstre.
Zunaira, 15 år

Læs også: Test: Hvem er din bestie fra "Første gang"?

Savner man hende, er hun noget specielt
En god veninde kan man stole på og have det sjovt med. Hun skal kunne tilgive, hvis man kommer til at gøre noget dumt. Og så skal man kunne have skænderier, fordi det styrker venskabet. Hvis man savner sin veninde, når man har været uvenner, så er det fordi, hun er noget helt specielt.
Maria, 13 år

Hun vil altid forsvare mig
En god veninde er en, man har det rigtig sjovt med, og hvor der aldrig bliver akavet stilhed. Hun skal elske mig, selv om hun har set mig i mange pinlige situationer. Når nogen nedgør mig eller bagtaler mig, så skal hun stå frem og forsvare mig, ligesom jeg vil gøre det for hende. Jeg skal kunne snakke seriøst med hende, og kunne stole på hende. Og bliver jeg upopulær, så skal hun stå ved min side, for det viser, at personlighed betyder mere end popularitet.
Lisa, 14 år

Læs også: Skuffer din veninde dig?

Hun er der i tykt og tyndt
For mig er en god veninde en, der altid er der for mig i både tykt og tyndt. Man behøver ikke at være enige om alt, men man skal kunne sige alt til hinanden. Hvis den ene har gjort noget dumt, skal der være plads til, at man kan fortælle hinanden det, uden at den anden bliver sur. For mig er en god veninde også en, der kontakter mig og er interesseret i mig. Og så skal hun være ærlig.
Amalie, 15 år

I galleriet nedenfor kan du se, hvad der gør pigerne i "Første gang" til gode veninder:

Første gang-pigerne er gode veninder, fordi...