Når man tænker på meditation, forestiller man sig tit folk i skrædderstilling og noget med spirituelle kræfter … Men er det nu også helt sådan? Absolut ikke! Faktisk er der RIGTIG mange gode grunde til at meditere.

Grundlæggende kan man sige, at meditation er en systematisk måde at afspænde og berolige sin krop og sit sind på. Udover at føle mere velvære føler mange også, at meditationen kan være med til at mindske stress og uro i kroppen. Hvis man får helt styr på teknikken, kan det faktisk være med til at øge livskvaliteten på sigt.

Læs også: Bliv sund med din iPhone 

Mange af os oplever engang imellem at være i en slags meditationstilstand – for eksempel når vi kigger ind i et bål, blunder lidt eller stirrer ud i luften, mens vi lytter til noget beroligende musik. Hvis du lærer dig selv at meditere, kan du faktisk selv vælge, hvornår du har lyst til at være i denne helt afslappende tilstand, som er vildt sund. Du kan endda opnå tilstanden inden for få minutter, selv om du er helt stresset til at starte med. Smart!

Meditation kræver dog øvelse – meget øvelse, så det er vigtigt, at du er tålmodig. Hvis du vil prøve at meditere, så sæt 20 minutter af ( brug eventuelt alarmen på din telefon).

Læs også: Sådan bliver du hurtigere frisk om morgenen 

Klik dig igennem galleriet, og lad dig inspirere af vores trin-guide til meditation:

Guide: Lær at meditere