Nogen gange kan det være lidt hårdt at skulle være sammen med familien hele tiden, og du har sikkert også forældre, der synes, du skal lave lidt mere derhjemme, end du gør. Har du brug for nogen gode undskyldninger? Så læs med her.

Av, jeg har menstruationssmerter!
Det behøver jo ikke engang at være en dårlig undskyldning, for hvis du lider af menstruations-smerter, så er du garanteret ikke i humør til at komme til fødselsdag hos tante-kedelig.

Jeg må godt rode!
Nogle mennesker er mere kreative i rod, og bare fordi dine forældre er totalt ordensmennesker, så behøver du jo ikke nødvendigvis at være der. Du er garanteret meget mere opfindsom og kreativ, når du roder på dit værelse.

Jeg er lidt halvsløj…
Har du ikke lidt ondt i maven, lidt hovedpine eller føler du ikke, at en forkølelse er på vej? Man kan jo nå at få bugt med sygdommen, inden den udvikler sig, men det kræver jo, at man får lidt fred under dynen på sit værelse!

Problemer med dine forældre? Få gode råd i debatten.

Jeg var lige på vej til at løbe en tur!
Teenagere er dovne, men næ-nej, sådan er du ikke. Når din mor spørger, om du ikke gider at tage opvasken, så sig, at du netop ville tage en pause fra lektierne og løbe en tur. Din mor kan kun blive positivt overrasket!

Åh, de lektier!
Dine forældre vil til hver en tid foretrække, at du passer skolen og dine lektier, så det kan være en god måde at slippe for støvsugningen derhjemme.

Jeg er ved at planlægge min fremtid.
Brokker dine forældre sig over, at du sidder for meget ved computeren? Du bliver jo nødt til at læse om alle de muligheder for uddannelse, som du har, og det tager laaaang tid. Så behøver de jo ikke vide, at du lige tjekker Facebook samtidig.

Jeg har brug for søvn!
Det er videnskabeligt bevist, at børn og unge har brug for mere søvn end voksne, så fortæl dine forældre om undersøgelsen, når de brokker sig over, at du sover til langt op over middag.

Jeg kom så hurtigt, jeg kunne…
Kommer du for sent i skole, så skal du passe på med undskyldningerne, for læren kan hurtigt gennemskue dig. Vær helt ærlig og sig, at du simpelthen sov over dig eller at der var nogle ting derhjemme, der gjorde, at du ikke kom af sted til tiden. Og husk så den der med, at det selvfølgelig ikke sker igen.

Læs også: Skriv dagbog på nettet.

Se herunder, hvordan du gør lektierne sjovere!

Gør lektierne lidt sjovere!