Mit liv

Gode undskyldninger, du skal kende

Af Line Sølvhøj Jensen 5. november 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Orker du ikke lige opvasken, er du ikke i humør til familie-fødselsdagen eller gider du bare ikke sidde sammen med familien og se fjernsyn? Her er ti gode undskyldninger.

Nogen gange kan det være lidt hårdt at skulle være sammen med familien hele tiden, og du har sikkert også forældre, der synes, du skal lave lidt mere derhjemme, end du gør. Har du brug for nogen gode undskyldninger? Så læs med her.

Av, jeg har menstruationssmerter!
Det behøver jo ikke engang at være en dårlig undskyldning, for hvis du lider af menstruations-smerter, så er du garanteret ikke i humør til at komme til fødselsdag hos tante-kedelig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg må godt rode!
Nogle mennesker er mere kreative i rod, og bare fordi dine forældre er totalt ordensmennesker, så behøver du jo ikke nødvendigvis at være der. Du er garanteret meget mere opfindsom og kreativ, når du roder på dit værelse.

Jeg er lidt halvsløj…
Har du ikke lidt ondt i maven, lidt hovedpine eller føler du ikke, at en forkølelse er på vej? Man kan jo nå at få bugt med sygdommen, inden den udvikler sig, men det kræver jo, at man får lidt fred under dynen på sit værelse!

Problemer med dine forældre? Få gode råd i debatten.

Jeg var lige på vej til at løbe en tur!
Teenagere er dovne, men næ-nej, sådan er du ikke. Når din mor spørger, om du ikke gider at tage opvasken, så sig, at du netop ville tage en pause fra lektierne og løbe en tur. Din mor kan kun blive positivt overrasket!

Åh, de lektier!
Dine forældre vil til hver en tid foretrække, at du passer skolen og dine lektier, så det kan være en god måde at slippe for støvsugningen derhjemme.

Jeg er ved at planlægge min fremtid.
Brokker dine forældre sig over, at du sidder for meget ved computeren? Du bliver jo nødt til at læse om alle de muligheder for uddannelse, som du har, og det tager laaaang tid. Så behøver de jo ikke vide, at du lige tjekker Facebook samtidig.

Jeg har brug for søvn!
Det er videnskabeligt bevist, at børn og unge har brug for mere søvn end voksne, så fortæl dine forældre om undersøgelsen, når de brokker sig over, at du sover til langt op over middag.

Jeg kom så hurtigt, jeg kunne…
Kommer du for sent i skole, så skal du passe på med undskyldningerne, for læren kan hurtigt gennemskue dig. Vær helt ærlig og sig, at du simpelthen sov over dig eller at der var nogle ting derhjemme, der gjorde, at du ikke kom af sted til tiden. Og husk så den der med, at det selvfølgelig ikke sker igen.

Læs også: Skriv dagbog på nettet.

Se herunder, hvordan du gør lektierne sjovere!

Gørlektiernelidtsjovere!

Find en café, et bibliotek eller sæt dig ned på en bænk i parken – frisk luft og nye omgivelser er guf for koncentrationen! Når du kommer ud af huset, har du nemlig ikke tusind andre ting, der kan distrahere dig. En bonus er også, at du bedre kan holde fri uden dårlig samvittighed, når du så endelig kommer hjem.
Foto: Shutterstock
Lad os sige, du skal læse den her lange og kedelige bog i løbet af en weekend. En hel roman lyder af meget, men det gør en side ikke. Beløn dig selv, hver gang du når til slutningen af en side. Det kan være en snack, at tjekke din snapchat for de seneste opdateringer eller et telefonopkald med din bedste veninde, når du har nået tyve sider.
Foto: Shutterstock
Der er intet federe end at skrue helt op for højtalerne og synge med på sin yndlingssang! Det hjælper bare ikke så meget, når du skal skrive en stil til i morgen. Find noget roligt musik uden sang, så sangteksterne ikke distraherer dig. Lige pludselig går det mega-tjept med den engelske stil!
Foto: Shutterstock
Det er videnskabeligt bevist, at hvis du tygger et stykke tyggegummi med en usædvanlig smag, imens du laver lektier, og så tygger den samme slags smag, imens du tager en test eller skal snakke om det i klassen, så vil din hjerne have nemmere ved at fremkalde information. Megasmart!
Foto: Shutterstock
Hvis du er et konkurrencemenneske, vil du måske synes, det er fedt at tage tid på, hvor lang tid du er om at løse opgaverne, så du løbende kan forbedre din tid. Du kan for eksempel sætte et mål om, hvor hurtig du vil være til at kunne løse ugens regnestykker. Hvis du træner din hurtighed, vil du også klare dig bedre til eksamenerne!
Foto: Shutterstock
Snak til dig selv, og spar ikke på rosen! Sig ”yay, jeg får topkarakter i det her”, eller ”jeg bliver en stjerne til ligninger”. Jo mere du siger det, jo mere vil du begynde at tro på, at det faktisk sker.
Foto: Shutterstock
Hvis planen er, at du skal gøre rent på dit værelse lige efter, du har lavet alle dine lektier, så er det altså ikke specielt motiverende, og det bliver sejt at komme igennem det. Sørg for at have et eller andet nice at se frem til! Du kan for eksempel se et afsnit af din yndlingsserie eller drikke varm kakao med skumfiduser, når det sidste punktum er sat, eller den sidste side er læst. Så kan du altid gå i gang med rengøringen derefter …
Foto: Shutterstock

MestLæste