Musik

Gode grunde til at bruge SoundCloud

Af Thomas Flindt 14. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du vild med musik? Så skal du helt sikkert bruge SoundCloud – læs her, hvorfor!

Først var hele musikindustrien på MySpace, så blev YouTube det helt store hit, men hvis du skal være med på beatet, skal du være på SoundCloud.

Skiller sig ud
SoundCloud handler kun om én ting: Musik - og der er masser af det! Nye tracks, previews og eksklusive premierer uploades dagligt fra de største kunstnere i verden, og nogen gange smider de endda et gratis download op for at forkæle deres følgere - what's not to like?

Læs også: Er du en twitter-troll?

Nemt at bruge
Som bruger af SoundCloud bestemmer du selv, hvilke artister du vil følge, og derfor laver SoundCloud din egen private væg, hvor det nyeste musik fra DINE artister ligger. Du kan "like" sange og gemme nye tracks i din "like-box", og du kan gemme playlister, så du ikke behøver at skifte sang hele tiden. Pst! Og så er det gratis at have en profil!

Del din egen musik
Går du og drømmer om at lave din egen musik, så er SoundCloud et godt sted at dele din musik. Du skal nemlig ikke tænke på, om du ser sjov ud, mens du synger - som man skal på YouTube - for der er kun fokus på musikken. Få konstruktiv feedback fra dine følgere, og del din musik på facebook, din blog eller et andet socialt medie.

Se guiden: Hvilken streamingtjeneste skal du vælge?

Er der en lille dj gemt i dig? Så kan du så let som ingenting uploade en times mix - eller længere og ikke bekymre dig om, at det bliver taget ned, fordi en eller anden mener at have rettighederne til al musikken.

Som en lille bonus kan du få en lille statistik over, hvor mange der lytter til din musik, hvem der "liker", og hvor på kloden de kommer fra - nice!

Reklamefrit
Hader du også, når YouTube lige skal vise en reklamevideo, før du kan se den nye musikvideo fra din yndlingsartist? SoundCloud er 100 procent reklamefrit - så dét problem får du aldrig.

Tag testen: Hvilken type blog skal du have?

Hvem skal du følge?
For at komme godt i gang, har vi fundet fem gode SoundCloud-brugere, som du måske vil være interesserede i:

Diplo - han er en af de største producere lige nu, og har blandt andet arbejdet sammen med Justin Bieber flere gange. Han er vildt sej til at lave hiphop og house-hits, og så er han meget aktiv på SoundCloud.

Thissongissick.com - det er en hjemmeside, som dagligt får nyt musik fra nye og mindre kendte kunstnere - et godt sted at opdage nye stjerner, og så giver de tit gratis downloads.

Tag testen: Er du fan eller freak?

Spinnin' Records - pladeselskabet som blandt andet udsendte Martin Garrix' megahit "Animals". De repræsenterer de største dj's i branchen og er altid klar med lidt festmusik.

Sam Smith - det var ham, der sang på Disclosures "Latch" og Naughty Boys "La La La". Han er sindssygt dygtig, og der går ikke længe, før han spiller på de største scener i verden.

Fabian Mazur - en af de mest lovende danske dj's, som er vildt dygtig til at producere musik. Han kan både lave hiphop, house og trap - en af de mest trendy genrer for tiden. Tjek ham ud!

MestLæste