Mit liv

Er du en twitter troll?

Af Stine Nielsen 8. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Twitter trolls kan være ret irriterende. Se her, hvordan du håndterer dem, og find ud af, om du selv er en twitter troll!

Hvad er en twitter troll?

En twitter troll er typen, der skriver grimme kommentarer eller hænger andre menneskers tweets ud ved at lave sjov med dem på en ubehagelig måde. Det kan både være anonyme kommentarer og folk, som står frit frem med navn og tydelig identitet. Nogle gange bliver twitter trolls så strenge, at andre begynder at begrænse deres antal af tweets eller endda helt stopper med at tweete. Det kan være svært at kontrollere twitter trolls, for alle har jo ret til at sige deres mening, og på nettet er det ikke normalt, at man begrænser folks ret til at sige, hvad de vil.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Mobning på nettet og mobilen

Sådan håndterer du twitter trolls

Oplever du, at folk "troller" dine tweets? Her er et par tips til, hvad du kan gøre:

- Du behøver ikke at svare din twitter troll. Selv om du kan snakke med alt og alle over nettet, betyder det ikke, at du skal. Det kan faktisk være meget fint at ignorere trolls, for så får de ikke den reaktion, de havde håbet på.

- Kig på kommentaren - er den egentlig hadefuld? Eller har personen bare en anden holdning end dig? Det er ikke alle diskussioner, som behøver at være noget skidt. Trolls er også mennesker, som har en passioneret holdning til tingene - lige som dig.

- Hvis en kommentar er tilpas nederen, kan du blokere personen og slette kommentaren. Det er helt okay! Det er din twitter-profil, og det er dig, der bestemmer.

- Twitter trolls er lige som andre typer af mobbere og folk, der vil drille. De har sikkert problemer selv, som gør, at de lader det gå ud over andre. Egentlig kan du kun have lidt ondt af dem - og når du tænker på det, gør deres kommentarer ikke så ondt.

- Hold en lille pause fra twitter, hvor du går en tur eller bare laver noget andet i et stykke tid, når du bliver udsat for "trolling". Når du vender tilbage til computeren, er du mere afslappet og klar i hovedet, og så lader du dig ikke rive med, når du håndterer din twitter troll.

Tag testen: Gæt en twitter-opdatering

Er du selv en twitter troll?

Bliver du nogen gange selv så irriteret over andres kommentarer eller tweets, at du bliver lidt for barsk i tonen og ender med at skrive noget grimt? Eller kan du bare få lyst til at drille lidt engang imellem? Tænk over, hvordan det er for personen, der læser dine ord - det er ikke særlig behageligt, og hvem har også lyst til at være en skurk på twitter? Husk, at dine argumenter er meget nemmere at tage alvorligt, hvis du kan forklare dem på en fornuftig måde.

Følg Vi Unge på twitter her!

MestLæste