Det sker

Guide: Hvilken streamingtjeneste skal du vælge?

Af Thomas Flindt 9. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Netflix, HBO Nordic og ViaPlay – ja, der er efterhånden mange streamingtjenester at vælge imellem, men hvilken skal du vælge? Få svaret her!

Det er supernice at streame film, serier og tv-programmer på tv, tablet eller mobillen, men der er efterhånden vildt mange forskellige streamingtjenester at vælge imellem, og hvis man har dem alle sammen, koster det en bondegård.

Læs også: Det glæder vi os til i 2014!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor har vi lavet en guide til, hvad de forskellige streamingtjenester har af udvalg, hvad de koster, og hvem de henvender sig mest til - tjek den herunder.

Pst! Vi fremhæver kun et lille udvalg hos de forskellige tjenester, og nævnes en film eller serie ét sted, betyder det ikke, at den ikke findes et andet.

HBO Nordic

Pris: 79 kroner/måned
Platforme: SmartTV, pc, iPad, iPhone og Android.

HBO Nordic har ikke verdens største udvalg af serier, men til gengæld er det de nyeste og største, som produceres i USA. "Game of Thrones", "Girls", "True Blood" og "The Walking Dead" er helt klart deres flagskibe, mens "Bitten" og "Black Sails" er de nyeste skud på stammen. Filmudvalget er ikke så stort, og det er mest gamle klassikere som "Footloose", der står på menuen.

HBO Nordic er til dig, som elsker store serier med gode skuespillere og et stort budget.

Læs også: 10 uhyggelige gyserfilm

True Blood

Netflix

Pris: 79 kroner/måned (En måneds gratis prøve)
Platforme: SmartTV, pc, iPad, iPhone, Android, Windows Phone, PlayStation, Wii, Xbox, Apple TV og Blu-ray afspillere.

På Netflix's hjemmeside viser de kun et lille udvalg af, hvad de egentlig har at byde på, men udvalget er stort. "Vampire Diaries", "Gossip Girl", "Pretty Little Liars" og "Modern Familiy" - ja, vi kunne blive ved. Samtidig har de også nogle helt eksklusive serier som "Orange Is The New Black" til at skille sig ud fra flokken. På filmsiden har de også et stort udvalg, men det er ikke de nyeste: "Madagascar", "Shrek", "Harry Potter" og "Pirates of the Caribean".

Netflix er til dig, der elsker gode serier og film. Det er dog aldrig de nyeste sæsoner, du kan streame, og det kan godt være lidt irriterende, hvis du følger meget med i en ny serie.

Tag testen: Hvem skal du score fra "Pretty Little Liars"?

Pretty Little Liars

TV2 Play

Pris: 59 kroner/måned (En måneds gratis prøve)
Platforme: Pc, iPhone, iPad og Windows Phone.

TV2 Play tilbyder serier, som er blevet vist på deres egne kanaler som "Klovn", "Under The Dome", "Breaking Bad" og en masse god dansk satire. På filmsiden tilbyder de sjove danske komedier som "Klovn: The Movie", "Sorte Kugler" og "Julefrokosten" mens udvalget af udenlandske film er lidt smalt med nogle lidt ældre film. Derudover får du også en masse sjove tv-programmer som "Dagens Mand" og "Argh! Det gjorde jeg bare ikke".

TV2 Play er til dig, som elsker dansk satire - både i form at film, serie og tv.

Se galleriet: Stjerner der er blevet lækre

Klovn

YouBio

Pris: 99 kroner/måned (En måneds gratis prøve)
Platforme: SmartTV, pc, iPad, iPhone og Android.

YouBio har nogen af de nyeste film som "Hobbitten" og "Ice Age 4" samt et stort udvalg af klassikere - også danske. Du kan vælge imellem omkring 1400 film, men til gengæld har de ikke så gode serier på menuen udover "True Blood", "Happy Endings" og "Flashforward".

YouBio er helt klart til dig, der elsker film. Udvalget er kæmpestort, og så har de mange nye film også.

Tag testen: Bliver du forelsket i 2014?

Happy Endings

ViaPlay

Pris: 79 kroner/måned (En måneds gratis prøve)
Platforme: Pc, iPad og iPhone

ViaPlay har et pænt udvalg af nye og gamle serier som "Game of Thrones", "Gossip Girl", "Venner" og "Pretty Little Liars". De er også godt med på filmfronten med hitfilm som "The Amazing Spider-Man", "Iron Man 3" og "Ted". På tv-siden kan man se nye og gamle afsnit af "Paradise Hotel", "Fristet" og andre spændende realityprogrammer.

ViaPlay er til dig, som elsker at se reality-tv, men samtidig gerne vil se lidt film og serier.

Tag testen: Hvilken reality-stjerne skal du score?

Gossip Girl

DR TV

Pris: Gratis
Platforme: Virker bedst på pc, men virker også på mobil.

På DR TV får du fri adgang til næsten alle programmer, der er blevet eller bliver vist på DRs kanaler. Derudover kan du se alle deres digitale kanaler, som du måske ikke har adgang til på dit tv, og du kan streame al tv live. Følg med i spændende serier som "Glee", "The Walking Dead" og "Sherlock" mens du kan blive klogere med spændende dokumentarer om for eksempel street art, basejumping eller mode. Hvis du missede det sidste nye afsnit af "X Factor", findes det også her.

DR TV er til dig, som ikke ser så meget tv, men er meget interesseret i kultur og viden.

Tjek testen: Er du X Factor-ekspert?

X Factor