idol
Kendte

Do’s and don’ts, når du møder dit idol

Af Louise Haack 29. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad ville du gøre, hvis du pludselig så dit idol på gaden? Find ud af, hvad du IKKE skal gøre, og hvad du kan gøre med den her guide.

Nogle piger er så heldige, at de pludselig møder deres idol til en koncert, på gaden, eller fordi de har vundet en konkurrence om et meet’n’greet. Men hvordan skal man lige reagere, når man pludselig står foran den person, der bare betyder helt vildt meget for en, og som man er fuldstændig vild med?

Læs også: Superfan scorer sit idol

Det kan godt være ret svært at finde ud af, men man kan jo heldigvis forberede sig lidt på situationen, så man ikke begynder at græde snot eller bliver så starstruck, at man slet ikke får sagt alt det, man gerne vil.

Vi har samlet de ting, du ikke skal gøre, og de ting du gerne må gøre, når du møder dit idol lige her, så du altid er klar, hvis dit største forbillede pludselig står foran dig i køen i Netto.

Læs også: Sådan snakker du med dit idol

Når du møder dit idol

Don’t: Pas på, at du ikke bruger al din tid på at skrige, sige ”ej, ej, ej” og skrige lidt mere. Tit får man virkelig ikke særlig lang tid sammen med sit idol, så det handler jo om at udnytte tiden godt! Så kan du altid skrige for vildt, når mødet er slut.

Do: Tænk over, hvad du gerne vil sige til dit idol. Vil du sige tak, fordi musikken har hjulpet dig igennem en svær periode? Eller vil du fortælle dit idol, at du er kæmpefan, fordi du er vild med den måde, han danser på? Når du har tænkt over det på forhånd, bliver det meget nemmere at huske at få sagt det hele, selv om du bliver lidt rørt og chokeret over at stå ansigt til ansigt med dit idol.

Don’t: Lad være med at tømme din børneopsparing og bruge alle dine penge på at købe en dyr gave til dit idol. 

Do: Hvis du vil give dit idol en gave – og det behøver du faktisk slet ikke – så kan du sagtens nøjes med en lille, sød og personlig ting, som du for eksempel selv har lavet.

Don’t: Overfald ikke dit idol med en kæmpe bjørnekrammer, og hold ikke fast for længe under krammet, selv om du ALDRIG har lyst til at give slip igen. Det kommer til at være mærkeligt og akavet, så kram dit idol, som du ville kramme en god ven.  

Do: Spørg, om du må få et kram, inden du bare gør det. Det handler om hele tiden at huske, at dit idol jo faktisk også bare er et helt almindeligt menneske, selv om han eller hun i dine øjne er en superstjerne, og du går jo heller ikke rundt og krammer fremmede mennesker på gaden hele tiden, vel?    

Don’t: Det er dårlig stil over for dit idol, hvis du hele tiden skal snappe dine veninder eller måske vil sende hele jeres møde live på Facebook, så dine veninder kan følge med i det. Det er ikke så rart for ham eller hende at have en telefon helt oppe i ansigtet hele tiden.

Do: Nyd øjeblikket, og pak din telefon væk, når du har fået taget et sødt fanbillede. Brug i stedet tiden på at snakke med dit idol og nyde oplevelsen. Det er jo noget, mange andre piger kun får lov til at opleve i deres drømme!  

Vil du gerne vide det nyeste nye om dit idol? Tjek, hvordan du holder dig 100 procent opdateret lige her:  

Sådantjekkerduopnyhederomditidol

Det første, du skal have i tankerne, når du læser en nyhed, er, at journalister ikke selv må opdigte indhold. Det er ganske enkelt ikke tilladt. De vil altid have informationerne fra et interview lavet af dem selv, fra en kilde, fra de sociale medier eller fra et interview lavet af en anden.

Ofte bygger pålidelige nyheder på citater fra stjernerne selv eller mennesker tæt på dem, der står frem med navn og identitet.  Det er langt sværere at vurdere ægtheden, hvis det er en kilde uden navn fra et mere eller mindre tilfældigt medie, der udtaler sig om nyheden. 

En sikker vinder er, når nyheden er bekræftet fra stjernen selv eller en talsmand. Den er god nok, hvis en repræsentant for dit idol bekræfter eller afkræfter en nyhed, for så er det uden tvivl sandheden. 

Hvis du finder beviser eller modbeviser på de sociale medier, er det vigtigt, at du vurderer, om det overhovedet er troværdige profiler. Tjek på google, om dit idol har en verificeret Twitter- eller Facebookprofil, og pas på, at du ikke lader dig narre af de mange falske, der florerer. Det blå lille tegn ud for stjernernes navne betyder, at profilerne er ægte. Hvis du ikke selv kan finde opdateringen eller tweetet på stjernens væg eller feed, er der også fare for, at det er klippet sammen.

Lige meget hvor meget vi ville ønske, at stjernerne skrev private beskeder og sms’er til deres fans, så er det VIRKELIG usandsynligt, at det sker. Derfor skal du ikke tro på de billeder, der nogle gange bliver tryllet frem af sms-beskeder og ”direct messages” sendt direkte fra stjernen til en fangruppe. Det er højst sandsynligt fake!

Hvis man er rigtig mange, der bliver kede af en nyhed om en stjerne, kan der opstå små modteorier i fangrupper, som spreder sig med lynets hast. Tit opstår de simpelthen fordi, nogle nægter at tro på det, de læser, og derfor prøver at finde en forklaring.

Læser du nyheden på et stort, anerkendt medie, så har journalisterne gjort det hårde arbejde for dig, og du kan roligt tro på det, du læser. Hvis du derimod læser nyheden på en blog eller hører den fra mund til mund uden nogen beviser, så er det meget mere tvivlsomt. Kig efter beviset på Twitter, hvis rygtet siger, at stjernen selv har sagt det der, eller tjek, hvem der har udtalt sig og til hvilket medie.  

Hvis det viser sig, at nyheden er sand, selv om du håbede det modsatte, så start med at tælle til 10. Der er intet, du kan gøre ved det, og du kommer hurtigt til at skrive noget grimt – noget du fortryder – i kampens hede.  Der er ingen grund til at svine journalisterne, der har skrevet historien, eller de mennesker, der er glade for nyheden, til.

Hvis et medie har skrevet en nyhed, der viser sig at være decideret forkert eller bygger på uægte oplysninger, så trækkes den tilbage, og så skal du nok få det at vide. Men der er ingen medier, der lyver med vilje, og journalister skriver kun historier, de mener, er 100 procent sande.  

Her på Vi Unge oplever vi nogle gange hate for de artikler, vi skriver. Husk på, vi er et medie, der skriver nyheder om stjernerne – både gode og dårlige – og vi kunne aldrig finde på at lyve i vores artikler. Man må gerne være uenig, men det er vigtigt at holde en god tone i debatten.

Læs mere om

MegetMere