Det er skønt at være teenager, men der er faktisk også nogle ret seje grunde til at fylde 18 år. Vi har samlet de ti ultimative grunde til, at du gerne vil fejre din 18 års fødselsdag lige nu!

Læs også: At blive teenager og voksen.

1. Slut med at spørge dine forældre, om de vil køre dig, når du skal nogen steder hen. Du kan nemlig tage kørekort, når du fylder 18 år, og så kan du jo bare snuppe bilen selv!

2. Du bliver ikke længere betragtet som den lille i familien, for på din 18 års fødselsdag, bliver du faktisk voksen. Derfor skal du heller ikke længere høre på, at dine forældre siger, at du er i den der problematiske teenage-alder!

3. Hvis du læser videre efter 9. klasse, så kan du få SU. Det er da bare den fedeste beslutning ever, at man kan få penge for at gå i skole!

4. Du skal ikke længere spørge om lov, for dine forældre bestemmer ikke over dig, når du fylder 18 år. Derfor kan du med god samvittighed sige: "Mor og far - det bestemmer I altså bare ikke"!

5. Der er bare mange flere jobs at få, fra din 18 års fødselsdag af, og så får du endda også mere i løn!

6. Du kan snart sige farvel til teenageårene, og det betyder også, at din krop er ved at være færdig med at vokse, og at du efterhånden får knapt så mange bumser.

7. En 18 års fødselsdag er lidt ligesom en rund fødselsdag, som selvfølgelig skal fejres ekstra meget. Så du kan glæde dig til, at du skal holde en kæmpe fest, hvor du er midtpunkt - lidt ligesom at holde din fede konfirmationsfest en gang til!

8. Du skal ikke bekymre dig om familieferierne, for nu er du endelig gammel nok til at rejse alene og tage på de fedeste ferier sammen med veninderne.

9. Du kan stemme, og det er da megasejt endelig at have noget at skulle have sagt i samfundet - og at din stemme bliver hørt!

10. Hvis ikke, du føler dig helt parat til at springe ud i voksenlivet endnu, så kan du glæde dig over, at 18 heldigvis kun er et tal. Du er hverken tvunget til at flytte hjemmefra eller opføre dig som en voksen. Og dine forældre vil sikkert elske, at du stadig er deres lille pige.

Test dig selv: Hvor meget teenager er du?

Herunder kan du læse, hvordan du slipper for irriterende forældre!

Slip for irriterende forældre