Mit liv

Derfor vil du gerne være 18 år

Af Line Sølvhøj Jensen 14. juni 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sukker du lidt efter din 18 års fødselsdag? Vi har samlet ti helt specielle grunde til, at du gerne vil fejre din 18 års fødselsdag nu!

Det er skønt at være teenager, men der er faktisk også nogle ret seje grunde til at fylde 18 år. Vi har samlet de ti ultimative grunde til, at du gerne vil fejre din 18 års fødselsdag lige nu!

Læs også: At blive teenager og voksen.

1. Slut med at spørge dine forældre, om de vil køre dig, når du skal nogen steder hen. Du kan nemlig tage kørekort, når du fylder 18 år, og så kan du jo bare snuppe bilen selv!

2. Du bliver ikke længere betragtet som den lille i familien, for på din 18 års fødselsdag, bliver du faktisk voksen. Derfor skal du heller ikke længere høre på, at dine forældre siger, at du er i den der problematiske teenage-alder!

3. Hvis du læser videre efter 9. klasse, så kan du få SU. Det er da bare den fedeste beslutning ever, at man kan få penge for at gå i skole!

4. Du skal ikke længere spørge om lov, for dine forældre bestemmer ikke over dig, når du fylder 18 år. Derfor kan du med god samvittighed sige: "Mor og far - det bestemmer I altså bare ikke"!

5. Der er bare mange flere jobs at få, fra din 18 års fødselsdag af, og så får du endda også mere i løn!

6. Du kan snart sige farvel til teenageårene, og det betyder også, at din krop er ved at være færdig med at vokse, og at du efterhånden får knapt så mange bumser.

7. En 18 års fødselsdag er lidt ligesom en rund fødselsdag, som selvfølgelig skal fejres ekstra meget. Så du kan glæde dig til, at du skal holde en kæmpe fest, hvor du er midtpunkt - lidt ligesom at holde din fede konfirmationsfest en gang til!

8. Du skal ikke bekymre dig om familieferierne, for nu er du endelig gammel nok til at rejse alene og tage på de fedeste ferier sammen med veninderne.

9. Du kan stemme, og det er da megasejt endelig at have noget at skulle have sagt i samfundet - og at din stemme bliver hørt!

10. Hvis ikke, du føler dig helt parat til at springe ud i voksenlivet endnu, så kan du glæde dig over, at 18 heldigvis kun er et tal. Du er hverken tvunget til at flytte hjemmefra eller opføre dig som en voksen. Og dine forældre vil sikkert elske, at du stadig er deres lille pige.

Test dig selv: Hvor meget teenager er du?

Herunder kan du læse, hvordan du slipper for irriterende forældre!

Slipforirriterendeforældre

Dine forældre er nysgerrige og vil gerne vide, hvad der sker i dit liv. Hvis du vil undgå at blive udspurgt hele tiden, så kom dem i forkøbet, og fortæl dem, hvad du laver. Du behøver jo ikke at fortælle alt - hvis du snakker meget om dine veninder og fortæller sjove historier fra skolen, så spørger de måske ikke så meget til det med kærester.
 

Foto: Shutterstock

Fortæl dem, at du meget gerne vil høre deres mening, men at du også har brug for at tage dine egne beslutninger en gang imellem, så du kan øve dig i at tage selvstændige valg. Dog må du huske på, at det i sidste ende er dem, som bestemmer, hvis du er under 18 år – der er ikke noget at gøre!
 

Foto: Shutterstock

Lav en aftale med dem om, hvornår du skal være hjemme, og husk altid at overholde den! Det er supervigtigt, at dine forældre stoler på dig, og det vil også bare gøre, at du får lov til flere ting.

Foto: Shutterstock

Selv om du godt kan tænke selv, så er det en god idé at spørge dine forældre til råds engang imellem. Måske kan du bruge deres råd, og ellers bliver de bare glade for, at du gerne vil høre deres mening.

Foto: Shutterstock

Det kan ikke undgås, at I bliver uvenner engang imellem, men det hjælper altså ikke at smække med døren eller at råbe ad dem. Så bliver de bare endnu mere gale, og der kommer megadårlig stemning, som ingen kan holde ud.
 

Foto: Shutterstock

Hjælp til med at gøre rent, støvsuge, vaske op og så videre engang imellem. De vil synes, at deres teenagedatter er noget så sød. Og helt ærlig … det er vel kun på sin plads?

 

Foto: Shutterstock

Hvis du har en anden mening end dem, så forklar dem stille og roligt, hvorfor du synes noget andet. Drop den der med, at "alle de andre må godt". I de fleste tilfælde virker den altså slet ikke! Spørg dem i stedet om, hvad deres begrundelse er for, at du ikke må. Og igen, hvis du har fået et klart svar, så husk at respekter det.


 

Foto: Shutterstock

Dine forældre bestemmer over dig, indtil du er 18 år, og selv om det er vildt nederen, så er det nu engang sådan. Prøv derfor at sætte dig i deres sted. Måske sætter de nogle regler, fordi de er bange for, at der skal ske dig noget.

Foto: Shutterstock

Fortæl dem, at du godt ved, at de vil dig det bedste, men at du også har brug for at prøve nogle ting og finde ud af, hvem du er. De har jo også selv været unge og syntes sikkert også, at deres forældre var rigtig irriterende. Med åbenhed og forståelighed kommer du langt!

 

Foto: Shutterstock

MegetMere