Helbred & balance

Derfor er det sundt at grine

Af Stine Kærsgaard 13. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læs med her, og bliv klogere på, hvad der sker i din krop, når du griner, og hvorfor det er megagodt for dig!

Vi forbinder ofte et sundt liv med grøn mad og motion, men faktisk er sundhed og velvære mere end det.

Læs også: Derfor skal du tænke positivt

Sundhed handler i den grad også om, hvordan vi har det mentalt. Prøv for eksempel at lægge mærke til, hvordan du bliver påvirket næste gang, du griner. Ofte vil du føle, at mange af dine bekymringer forsvinder, og du siger og gør mange flere positive ting, efter du har grinet rigtig meget.

Læs også: Sådan griner vi mest på Facebook

Klik dig igennem galleriet her, og bliv klogere på, hvorfor latter er supersundt for dig:

Derforerdetsundtatgrine

Når vi griner, danner vi langt flere af de hvide blodlegemer, som er med til at styrke vores immunforsvare og forhindre mange slags sygdomme.
Foto: Shutterstock
Når vi griner, udskiller vi endorfiner. Stoffet endorfin virker beroligende på os og gør, at vi ikke føler så meget smerte, hvis vi har ondt. Man kan derfor sige, at latter er kroppens egen smertelindring.
Foto: Shutterstock
Smil og grin smitter virkelig! Du har sikkert prøvet at passere en person på gaden, der har smilet til dig, hvorefter du automatisk smiler tilbage. Måske har du set en gruppe mennesker, der griner, og mærket, hvordan du selv har trukket på smilebåndet.
Foto: Shutterstock
Man siger, at et minuts latter er nok til at skabe 45 minutters velvære ... Wow! Velværen bliver skabt, fordi frontallappen i hjernen, som holder styr på vores tanker og følelser, bliver påvirket, og det giver dig mere overskud og enerigi!
Foto: Shutterstock
Faktisk stimulerer grin og latter dine tårekirtler, hvilket kan give dig mere levende øjne. Når vi griner, udvider vi samtidig blodcirkulationen i hudens blodkar, hvilket medfører, at muskulaturen i ansigtet strammes op og bliver smukkere … Sejt!
Foto: Shutterstock
Når du griner, mindskes niveauet af stresshormoner, da latter på lang sigt sænker blodtrykket, så dine muskler slapper af.
Foto: Shutterstock
Efter et ordentligt grineanfald har din krop og hjerne dannet en masse dopamin og serotomin, som både har en beroligende effekt – men også giver dig en stor lykkefølelse!
Foto: Shutterstock

Kilder: Magasinet Sundhed, Hjemmet og morefitness.dk

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste