Mit liv

Derfor er det godt at kede sig

Af Stine Kærsgaard 24. april 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Shutterstock
Det kan faktisk være helt sundt for dig, hvis du nogle gange keder dig… Læs selv her!

Med iPhones, Netflix og Facebook føler vi sjældent, at vi keder os. Det er blevet helt naturligt for os at blive underholdt på alle mulige måder og kunne være i kontakt med vores veninder døgnet rundt.

Læs også: Hvad skal jeg lave, når jeg keder mig?

På mange måder er det megaskønt, at vi har alle de muligheder, for der er ikke noget bedre end at åbne en snap fra sin BFF eller tjekke Instagram. Det betyder på den anden side, at vores hjerner aldrig rigtig får ro eller pauser, og det er faktisk lidt synd, for kedsomhed kan også føre nogle gode ting med sig…

Læs også: 10 tips til at falde i søvn

Læs hvorfor i galleriet herunder.

Derforerdetgodtatkedesig

Når du keder dig, giver du din hjerne en pause – og det er faktisk enormt vigtigt, at den får ro en gang imellem. De fleste har en travl hverdag, hvor der ikke rigtig er plads til bare at sidde og stirre ud i luften uden at vide, hvad de skal foretage sig. Når du giver din hjerne en pause, kan den nemmere bearbejde alt det, som der er blevet puttet ind i den i løbet af en dag.
Når du keder dig, bliver du mere opmærksom, da du aktiverer dine sanser på en helt anden måde. Hvis du for eksempel prøver at droppe at tage din telefon frem, når du sidder i bussen, vil du opleve at du lægger mærke til en hel masse andre ting. Du vil opfange flere dufte, lyde og måske opdage en masse ting og situationer, som du før er gået glip af.
Forskning har vist, at kedsomhed faktisk kan gøre dig mere kreativ, fordi du dagdrømmer meget mere, når du keder dig. Du får lyst til at nå nye mål og får reflekteret over dit liv på en lidt anden måde end i en hektisk hverdag. Måske kommer du pludselig i tanke om nogle nye ideer eller mål, som du gerne vil prøve af.
I en travl hverdag kører vi ofte efter vores rutiner. Hvis du giver dig selv lov til at kede dig en gang imellem, vil du opleve, at du får tid og overskud til at prøve at gøre ting på helt nye måder.
Måske tænker du ikke, at det er svært at kede sig… Men det er det faktisk blevet, da vi har alverdens ting at tage os til, så vi ikke risikerer at kede os. (Prøv lige at tænk på, hvor mange gange du hiver din telefon op ad lommen for at tjekke Instagram på en dag?!) Det er ikke fordi, der kommer noget godt ud af at sidde og stirre ind i væggen flere timer om dagen, men næste gang du dagdrømmer eller har en lørdag formiddag, hvor du mærker kedsomheden, så tænk på, at det faktisk er godt for dig, din hjerne og din kreativitet!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste