Hvordan er det nu lige med reglerne for at bytte julegaver, og hvornår kan du komme i gang med det? Vi har et lavet stor bytteguide, så du får fjernet selv den mindste tvivl!
 

Hvornår åbner butikkerne?

Næsten alle butikker og shoppingcentre åbner d. 27. december, så du skal lige holde ud i juledagene, før du kan få byttet dine gaver. Det samme gælder for posthuset, hvis du skal sende pakker tilbage, der er købt på nettet.

Læs også: Guide til at shoppe på udenlandske sider
 

Hvor lang tid kan jeg bytte?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid du har til at bytte din gave. Nogle butikker bytter faktisk helt frem til påske, mens de fleste dog har sat grænsen ved d. 31. januar. Det burde dog stå på byttemærket, og hvis det ikke gør det, kan du besøge butikkens hjemmeside, eller tage hen i butikken og spørge. Der er nemlig også steder, hvor du kun kan bytte til 31. december eller 5. januar, så sørg for at finde ud af det, inden det er for sent!
 

Min gave er på tilbud

Har du fået en gave, som nu er kommet på tilbud? Du skal stadig have det fulde beløb, der er blevet betalt for gaven, tilbage som kontant eller som gavekort til butikken, selv om prisen nu er en anden.

Læs også: De bedste webshops
 

Gaver købt på nettet

Normalt er reglerne om køb på internettet sådan, at du senest skal sende din vare tilbage 14 dage efter, at du har modaget den. Men i juleperioden har alle webshops heldigvis forlænget perioden, så du skal ikke være urolig. Men sørg for at tjekke, hvornår de senest bytter til alligevel - måske er det allerede d. 5. januar.
 

Penge fra online-køb

Du skal have pengene tilbage indenfor 14 dage, når du sender en vare retur, der er købt på internettet.
Der er ikke nødvendigvis fri fragt, så du kan blive pålagt at betale for at sende pakken tilbage. Nogle firmaer har dog også fri retur.

Læs også: 5 shopping-apps du skal have
 

Er det okay at bytte?

Ja da! Hvis du har fået noget, du er sikker på, at du ikke bliver glad for, bør du bytte det. Det vil den person, der har givet dig gaven helt sikkert også sige til dig. Så du behøver ikke få dårlig samvittighed - af sted med dig, og byt til noget, du kan bruge. Ellers er det en spildt gave for både dig, og den du fik den af!

Se her, hvordan du får en hyggelig juledate: 

De hyggeligste juledates