Kan du næsten ikke gå forbi en tøjbutik uden at skulle købe noget? Vi har samlet nogle tips til, hvad du kan gøre, hvis du bruger liiidt for mange penge på tøj!

Læs også: Sådan sparer du penge.

Byt tøj med veninderne
Du får sikkert tit lyst til at købe nyt tøj eller nye sko, når dine veninder har shoppet amok og møder op i et helt nyt outfit. Og hvorfor så ikke udnytte dine veninders køb ved at bytte tøj med dem? På den måde føles det næsten som at få nyt tøj, fordi I kan låne af hinanden, og så går der længere tid, inden I bliver trætte af jeres eget tøj.

Sælg dit tøj
Det er dyrt at shoppe, men hvis du gerne vil shoppe nyt tøj, kan du sælge dit gamle, så du har råd til at købe nye, lækre sager. Du kan sælge det over nettet eller lave et loppemarked sammen med dine veninder.

Test dig selv: Hvordan er du med penge?

Ryd ud i dit tøjskab
Nogle gange kan det næsten føles som at få nyt tøj, hvis du rydder ud i dit gamle tøj. Byt rundt på rækkefølgen af dine bluser, så de fine gamle kommer til at ligge øverst. Du kan også gemme noget af dit tøj væk og hive det frem om nogle måneder - det ér næsten som at få nyt tøj!

Sæt dit tøj sammen på nye måder
Mon ikke du tit går i det samme tøj? Dén bluse er så fin med den nederdel, og dine yndlings-cardigan hører bare sammen med dine nye leggings! Men prøv at sætte dit tøj sammen på nye måder - det giver nyt liv til dit tøj, og du får måske nogle nye yndlings-outfits.

Læs også: Bliv den bedste til at shoppe udsalg.

Del dine lommepenge op
Får du for eksempel 800 kroner i lommepenge, så del dem op, så du kun har 200 kroner om ugen. På den måde bliver det sværere at shoppe amok, og måske gider du ikke engang kigge butikker, når du ikke har så mange penge at købe for. Men husk, at du jo godt kan gemme dine penge - så kan du købe noget, du virkelig ønsker dig, sidst på måneden.

Herunder får du fem tips til at spare op!

5 tips til at spare op