Mit liv

Sådan sparer du penge

Af Line Sølvhøj Jensen 26. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan er det lige, du får råd til alle de ting, du gerne vil have? Her får du læsernes allerbedste sparetips.

Øv, hvor er det bare surt, når du supergerne vil købe noget, men du ikke har råd. Men heldigvis er der mange måder, du kan spare penge på. Her får du Vi Unges læsernes bedste sparetips.

Emma
Prøv at sætte dit tøj sammen på en ny måde, for så kan det godt virke som om, du har fået nyt tøj. Hvis du altid har din yndlingstop på sammen med dine sorte jeans, så prøv at sætte den sammen med en nederdel i stedet for. Du kan også altid pynte det med en fint tørklæde eller nogle seje øreringe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Maria
Når jeg ikke har flere lommepenge tilbage, så laver jeg mine gaver selv. I år gav jeg for eksempel min veninde en hjemmelavet ramme med en hel masse billeder i af os sammen. Hun blev superglad for den.

Sofie
Jeg bytter tit tøj og makeup med min veninde. På den måde får vi begge to nye ting, uden at det koster os noget.

Isabella
Mit bedste råd er at gå ind i en modebutik og se, hvad der er på mode. Hvis jeg kan se, at det er tøj med glimmer, der for eksempel er på mode, så går jeg ind i en billig butik og køber noget med glimmer på. Så kan jeg være med på moden, samtidig med at jeg sparer penge.

Line
Man kan sagtens finde noget fedt tøj i genbrugsbutikkerne. Og hvis du har en sygmaskine, så kan du jo købe nogle seje stoffer og så sy dit tøj selv.

Anne
Den allerbedste måde at spare penge på, er ved at få et job. Hvis du bruger din fritid på at arbejde, så har du mindre tid til at bruge penge i, og så tjener du penge i stedet for.

Xuan
Lad vær med at tage alle dine lommepenge med, når du skal nogle steder hen, for så er der stor chance for, at du kommer til at bruge dem på én gang. Et andet tip er at hjælpe dine forældre derhjemme med alt muligt, så du kan få lommepenge.

Rebekka
Gå i discountbutikker, når du køber tøj. Der er mange sjove ting at finde i de fleste secondhand-butikker. Et andet tip er at spise hjemme i stedet for at tage på café. På den måde sparer du altså mange penge. Endelig kan du være kreativ og fikse en gammel t-shirt op med tekstiltusser eller måske farve den. Du kan også spørge din mormor, om hun kan sy den lidt om.