Skolestart
Mit liv

Bliv helt klar til skolestart

Af Sisse Tvegaard Andersen 3. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ferien er næsten slut, og om lidt venter et nyt skoleår. Er du ikke helt klar til skolestart? Så bliver du det nu.

Falder dit sommerhumør også et par grader ved tanken om, at ferien snart er forbi, og skolestart venter lige om hjørnet? Der er ingen grund til at surmule. Et nyt og frisk skoleår er nemlig den perfekte anledning til at få en ny start og glemme nogle af de nederen ting, der skete sidste skoleår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Skolestart: Gør din klasse mobbefri

Inden du rammer klasseværelset igen, kan du for eksempel beslutte dig for, at i år er året, hvor dine noter ikke ender som en bunke krøllede papirer i bunden af tasken. Eller året, hvor du spiser en sund og lækker madpakke i stedet for at kværne et halvt kanelbrød i spisefrikvarteret.

Læs også: Gør dit hadefag til dit yndlingsfag

Det kan også være, at det skal være nu, du får gang i en flirt med Villads fra parallelklassen eller bliver veninde med hende den nye, som virker så sød og spændende?

Læs også: Huskeliste til din skoletaske

Der er mange muligheder, men en ting er sikker; Hvis du følger de gode råd i galleriet her, får du den bedste skolestart:

Blivheltklartilskolestart

Få styr på udstyret Den bedste start på skoleåret får du, hvis du har styr på blyanter, papir, bogpapir og skoletaske inden den første skoledag. Er du på jagt efter en ny skoletaske, er det en god idé ikke bare at gå efter det pæneste look, men også at tænke over, at der er plads til både bøger, computer, en madpakke og en drikkedunk, og at den sidder ordentligt på din ryg – du skal jo bære virkelig meget rundt på den i løbet af de næste ti måneder.
Foto: Shutterstock
Planlæg dit outfit Det er bare meget federe at møde op den første skoledag, hvis man føler, at man ser godt ud. Så derfor skal du selvfølgelig tænke lidt over dit outfit og vælge noget tøj, du har det godt i og som giver dig et smil på læben.
Foto: Shutterstock
Visk tavlen ren Gav din lærer dig en uretfærdig kritik i foråret? Eller fik du en led kommentar på snap af en af pigerne i klassen lige før ferien? Prøv at glemme det og starte på en frisk i det nye skoleår. Når man tænker over det, er det, der skete sidste år, jo for længst blevet fortid.
Foto: Shutterstock
Involvér digBeslut dig for, at i år er året, hvor du ikke bare sidder og stener i timerne og glemmer alt, hvad der sker i skolen, så snart klokken ringer ud. Skoledagen bliver meget sjovere, hvis du involverer dig både i timerne og i de andre aktiviteter, der foregår på skolen som for eksempel elevrådet, skolekoret eller festudvalget.
Foto: Shutterstock
Lav en madpakkeEn lang skoledag er virkelig svær at overleve, hvis man ikke får noget ordentligt at spise. Drop de klassiske rugbrødsmadder med leverpostej, og lav en lækker og sund madpakke – for eksempel en bulgursalat, en grov bolle med laks og avokado eller nogle wraps med skinke og tomat.
Foto: Shutterstock
Sov godt Det dur bare ikke at møde op den første dag med trætte øjne og underskud på søvnkontoen. Selv om du har været en natteravn i ferien, så er det på tide at begynde at gå tidligere i seng. Faktisk skal du have cirka ni timers søvn hver nat, når du er teenager.
Foto: Shutterstock
Tag det roligtEn gang imellem kan man godt komme til at skrue sine forventninger til det nye skoleår lidt for højt op, og det går ikke, at du bliver ked af det og skuffet over dig selv, hvis ikke alting går, som du har planlagt.
Foto: Shutterstock

Læs mere om