Mit liv

6 tips: Gør dit hadefag til dit yndlingsfag

Af Stine Kærsgaard 1. april 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad enten dit hadefag er fysik, tysk, dansk eller matematik, så kommer her et par tricks til at gøre faget lidt sjovere!

Gaaab! Bliver du også helt træt ved tanken om at skulle igennem en time (eller to!) med det fag, som du virkelig bare på ingen måde synes er spændende? Selv om du nok mest har lyst til at tage en lille lur eller tjekke din Instagram for at overleve kedsomheden, så holder det jo bare ikke rigtig, for du er der jo for at lære faget.

Læs også: Test: Hvem er du i klassen?

Heldigvis er der en del ting, som du kan gøre for at gøre dit hadefag mere udholdeligt. Og hvem ved, hvis du arbejder nok med de her ting nedenfor, så kan det sagtens udvikle sig til at blive et af dine yndlingsfag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kom igennem skoledagen

Klik dig igennem galleriet her, og tag udfordringen op!

Gørdithadefagtildityndlingsfag

Dit hadefag er kun blevet dit hadefag fordi, du har sagt til dig selv, at du ikke gider eller kan finde ud af det. Derfor vil du også helt automatisk have en negativ indstilling til faget – også selv om I måske laver noget sjovt i timen. Så start med at sige til dig selv, at du gerne vil give faget en chance og tro på, at du vil komme til at synes om det!

Et fag er meget mere nice at gå til, hvis du har orden i dine papirer og ved, hvor du skal finde dine ting. Så gør lidt ekstra ud af at lave systemer i dine noter og i papirerne, som hører til det fag. Så får du meget mere lyst til at gå i gang med timen.

Det er meget normalt, at man ikke bryder dig om de fag, som man har lidt svært ved. Og du bliver måske hurtigt fristet til at springe lektierne over i det fag, som du ikke er god til. Men faktisk er det bare en ond spiral for jo mere bagud, du kommer i et fag, jo mere vil du hade det. Sig til dig selv, at du laver ALLE lektierne i faget det næste stykke tid – i hvert fald så godt, som du kan. Lige pludselig vil du lære noget nyt, og så bliver faget meget mere spændende.

Hvis du har svært ved et fag, så er det vigtigt, at du får hjælp! Tøv derfor ikke med at spørge din lærer, for vedkommende er der for at lære dig faget – og det er helt okay, at du ikke fangede det første gang, det blev forklaret! Du kan også prøve at sætte dig sammen med nogle af dine klassekammerater, for måske kan de forklare nogle af opgaverne på en anderledes måde end din lærer.

En anden ting, som du kan gøre, er også at aftale med din veninde, at I holder en lektiedag, hvor I sammen får lavet en masse lektier i jeres hadefag. Køb en masse slik, og gør det til en hyggelig lektiedag. Når I er færdige, kan I sætte en god film på med megagod samvittighed.

Lav en plan over, hvad du gerne vil lære i faget, og HUSK at belønne dig selv, når det lykkes for dig at rykke dig og blive bedre til faget. Husk at give dig selv et klap på skulderen, at blære dig over for dine forældre og måske købe en lille ting til dig selv. Vi SKAL huske at fejre livets store og små sejre – og at blive bedre til sit hadefag er virkelig en sejr!

Læs mere om

MegetMere