kærlighed

Åh nej! Jeg er jaloux på min kærestes veninde

Af Stine Kærsgaard 4. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du bange for, at din kæreste og en af hans veninder vil finde sammen? Få gode råd til at styre jalousien her.

De fleste vil nok komme ud for at føle sig jaloux på et eller andet tidspunkt i deres liv. Jalousi kan både være et udtryk for, at du virkelig er glad for din kæreste, eller at du er rædselsslagen for at miste ham. Men den kan også opstå, fordi du tidligere har haft dårlige oplevelser, som gør, at du ikke stoler på din kæreste.

Læs også: Test: Er du jaloux?

Det er et ret stort problem, hvis du går og er jaloux på din kærestes veninde. Især fordi du er nødt til at respektere deres venskab og derfor bliver nødt til at leve med, hun er en del af hans liv.

Læs også: Hjælp! Min kæreste er jaloux! 

Klik dig igennem galleriet, og få hjælp til, hvad du kan gøre for at håndtere de dumme tanker.

Åhnej!Jegerjalouxminkærestesveninde

Tænk over, om jalousien i virkeligheden handler om din kærestes veninde – er hun egentlig problemet? Ofte opstår jalousi, fordi man er usikker på sin kæreste. I stedet for at have fokus på hende, så tænk i stedet over, hvad du kan gøre for at få mere tillid til din kæreste.  

Overvej også lige, om du overhoved har en reel grund til at være jaloux. Hvis din kæreste ser ud til at flirte med sin veninde, og vælger hende at hænge ud med fremfor dig, kan der måske godt være grund til at være lidt bekymret. Og så er det okay at spørge ham om, hvad der foregår. Men hvis din kæreste har været venner med sin veninde i mange år – måske endda før, han mødte dig – og hvis de bare hænger ud, som han gør med sine andre venner, så er der oftest ingen grund til bekymring!

Spørg også lige dig selv, hvordan du ville have det, hvis din kæreste forbød dig at se nogle af dine drengevenner eller andre nære venner – ikke fedt, vel? Måske har du ikke nogle drengevenner, men du bliver alligevel nødt til at respektere, at din kæreste har ret til at have venner af begge køn!

Tænk over, om jalousien opstår fordi, du har oplevet noget i din fortid, som gør, at du bliver jaloux. Husk, at det ikke er din kærestes skyld, hvis din ekskæreste var dig utro eller løj overfor dig. Vis du ”bærer” rundt på en masse dumme tanker fra din fortid, så prøv at arbejde med at give slip på dem, så de ikke går ud over dit nye forhold.  

Der kommer aldrig noget godt ud af at forbyde hinanden ting i et forhold. Det er derfor en rigtig dårlig idé at sige til din kæreste, han ikke må se sin veninde. Hvis du gør det, kan der være risiko for, at han synes, du bestemmer for meget over ham– og det er altså ikke noget, drenge bryder sig om! Del i stedet dine tanker med ham. Fortæl ham, at du har det lidt svært med det, men prøver at arbejde med dine følelser. 

Hvis du har en sød kæreste, vil han sikkert foreslå, at du kan møde veninden. Måske har du ikke rigtig lyst, men faktisk kan det være en god idé. Møder du hende, vil du sikker opdage, at hun bare er ”en af drengene” og samtidig blive bekræftet i, at du og din kæreste har noget helt andet sammen end det, de har sammen.

Endeligt skal du også huske, at der er en grund til, at din kæreste har valgt DIG som sin kæreste. Hvis jalousien, over de hænger ud sammen, bliver for stor, så tænk over, at det er dig som han kysser, dig som han holder om og dig, som han har valgt at kalde sin kæreste.

 

MegetMere