Mit liv

9 ting der gør dig mere nice

Af Stine Kærsgaard 26. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du gerne vil være den niceste udgave af dig selv, så skal du lige læse med her.

Hvornår er man nice? Det er man især, når man er god ved andre mennesker.

Du er garanteret vildt nice, men i en travl hverdag, glemmer de fleste nogle gange at passe på sig selv, pleje deres venskaber og at rose andre, selv om de fortjener det. Og derfor skader det jo ikke lige engang imellem at blive mindet om, hvordan vi forbliver nice!

Læs også: Sådan bliver du Frøken Overskud 

Med de her ni handlinger er du godt på vej til at blive den niceste udgave af dig selv:

 

Giv din veninde et spontant, men varmt og langt kram

De fleste mennesker bliver glade for at få et kram. Vær nice, og gå hen og giv din veninde det længste kram en dag. Selv om det måske virker lidt akavet, vil det gøre hende gladere, end du lige tror, da du viser hende, at hun betyder meget for dig.

Smil til en gnaven person

Alle kan have en dårlig dag, men alle kan også få vendt det til en positiv dag! Så send et varmt smil til en gnaven person på gaden eller i bussen. Måske kan du gøre vedkommendes dag bare lidt bedre.

Fortæl din mor og far, at de er verdens bedste forældre

Selv om dine forældre kan klare alt, er de også bare mennesker, der en gang imellem har brug for anderkendelse fra dem, som de elsker. Så selv om de tit er superirriterende, så skal du stadig huske at vise, at du er glad for dem. Bag boller eller dæk op til morgenmad lørdag morgen, og skriv ”Til verdens bedste forældre” på servietten. Du er nice, og de bliver glade, win win!

Tænk positivt om dig selv

For at være i stand til at kunne rumme andre, skal vi kunne lide os selv. Så tænk positive tanker om dig selv – hver dag. Du kan eventuelt skrive de ting ned, som du ved, du er god til og læse dem, hvis din dag har været lidt ”op ad bakke”.

Giv en fremmed person et kompliment

Alle elsker at få komplimenter! Se dig om i skolen og giv en person, som fortjener det, et kompliment. Det kan være alt fra en flot taske, smukke øjenvipper, eller du kan sige til pedellen, at hans nye rampe er godt lavet. Jo flere oprigtige komplimenter du kan overkomme at give, jo flere mennesker gør du glade.

Hjælp til derhjemme

Du bliver meget mere nice både i dine egne, men også i dine forældres øjne, hvis du hjælper til derhjemme. Tag støvsugeren, tøm opvaskemaskinen, og hjælp til med aftensmaden.

Læs også: 10 topsunde vaner 

Lav en lækker madpakke

God mad gør dig glad, og glade mennesker er mere nice! Så husk at forkæle dig selv med en god madpakke, som du har gjort noget ud af en gang imellem. Du kan eventuelt bage nogle lækre grovboller søndag eftermiddag, så du har til hele ugen.

Tag initiativ til veninde-aften

Vi må ikke glemme, at vores sociale relationer er noget af det, der gør os allermest glade. Har vi ikke venner og vores familie, har vi ikke meget – derfor skal vi værne om vores venskaber. Inviter veninderne over til en veninde-aften, hvor I rigtig kan få snakket, grinet og hygget. Dine veninder vil elske, at du tager initiativet!

Find en god bog

Vi bliver glade for at være sammen med andre, men vi har altså også brug for ro og alenetid. Så lav en kande af din yndlingste engang imellem, og find en god bog frem. På den måde lader du op og bliver ekstra nice, når du er sammen med andre.

Læs her, hvordan du kan blive en bedre veninde:

Blivenbedreveninde

Har du ikke så meget tid til overs til dine veninder? Sørg for at planlægge din kalender et par uger fremad og spær et par dage, som du sætter af udelukkende til venindehygge. Så kan I aftale dagen lang tid på forhånd, og så er I sikre på, at I får tid til hinanden. Det vil helt sikkert også gøre din veninde glad, at du gør noget ud af at få plads til hende i din hverdag.
Glemmer du at spørge ind til din venindes dag, hendes drengeproblemer, og hvad der ellers nager hende? Husk at være nysgerrig, og spørg ind til hende, selv om du mest af alt har lyst til at fortælle om alt det, du selv har i hovedet. Samtalen skal helst gå begge veje!
Kniber det med at finde plads til hende i kalenderen? Vis din veninde, at du ikke har glemt hende ved at ringe til hende om aftenen og snakke jeres dag og oplevelser igennem. Det behøver selvfølgelig ikke være hver dag, men hold kontakten og få snakket, selv om I ikke kan ses så tit.
Er I blevet uvenner? Vær den gode veninde, og indrøm dine fejl med en undskyldning. Der kommer aldrig noget godt ud af at være stædig og ignorere hinanden, så se at få snakket problemerne igennem, før det er for sent!
Er I tit to veninder, der laver noget sammen, mens jeres tredje veninde står lidt udenfor? Husk at tage hende mere med i jeres planer, og så vil hun også føle sig tættere på jer. Det er ikke sjovt at føle sig som det tredje hjul!
At være en god veninde handler ikke kun om at huske hende og inddrage hende – det kan nemlig også være det omvendte! Måske synes din veninde, at jeres venskab er blevet lidt for omklamrende, og så kan det være, du skal give hende lidt plads til også at være sig selv. Spørg hende ind til, hvordan hun gerne vil have det, og respekter hendes meninger.
Gode veninder fortæller ikke hinandens hemmeligheder videre til andre, så hold tæt med det, du får af vide af hende. Det kan virkelig ødelægge et venskab, hvis man finder ud af, at den anden ikke kunne holde på en hemmelighed. Tillid betyder alt!
Forelskelse kan nemt splitte et venskab, hvis I forelsker jer i den samme dreng. Sker det, så sørg for at få en aftale på plads, så I ikke ender med at konkurrere om den samme dreng, for så ender en af jer med garanti med at blive ked af det. I kan for eksempel aftale, at ingen skal have ham – medmindre en af jer allerede er sammen med ham. Så er det selvfølgelig den anden veninde, der skal bakke ud.

Læs mere om

MegetMere